mandag den 27. februar 2012

Lagkagebunde m/ chokolade og nødder

Opskriften er fundet i en fb-kagegruppe

Portionen giver 3 bunde i ca. Ø22 cm springform

8 æg (blommer og hvider hver for sig)
8 spsk sukker
2 spsk mel
100 g chokolade - f.eks. mørk
150 g fintmalede nødder (valnød, hasselnød eller mandel)

Smelt chokoladen over vandbad. Afkøles let.

Pisk æggehviderne stive.

Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Tilsæt den smeltede chokolade og sigt melet i. Tilsæt de stift piskede æggehvider skiftevis med de fintmalede nødder.

Læg bagepapir i bunden af springformen og hæld dejen i.

Bages ved 180 grader i ca. 50 minutter. Tjek med en kagetester eller tandstik i midten af kagen om den er bagt.


Lad kagen hvile i 10 minutter, inden den vendes ud på bagerist og afkøles helt.

Flæk kagen i 3 lige tykke bunde.

5 kommentarer:

  1. Hej Momse, kan man undlade chokoladen og i så fald bliver den også god?

    SvarSlet
  2. Hej Dina
    Må være dig svar skyldig - men vil umiddelbart tro at der kommer til at mangle lidt "tilsætning" til dejen.
    Mvh Bettina

    SvarSlet
  3. Hej Momse.

    Hvis man vil bruge den til at lave en stor kage på ca en bradpande str, og en bund af gange, hvor mange gange opskriften tror du så man skal bruge ?
    Og hvad med bagetiden hvis man laver den som en tynd bund ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Hvis du dividerer opskriften med 3, så har du til bund i ca. Ø20 cm bageform. Beregn arealet for Ø22 cm og din bageform. Divider de 2 tal med hinanden, og du har hvad opskriften skal ganges med. :)
      Mvh Momses

      Slet
  4. Hej Momse.
    Jeg skal lave en kage på 38x38 og vil gerne have en chokoladebund nederst og så 2 alm lagkagebunde miderst/øverst. Jeg har med stor succes lavet dine alm lagkagebunde før men har aldrig prøvet den her opskrift. Hvordan er den i konsistensen ? Tung ? Let ? Svampet ?
    Jeg vil nemlig gerne have en der ikke er for tung men samtidig smager godt af chokolade :) Eller har du en anden opskrift du så hellere vil anbefale ?
    Og så til sidst hvor stor en portion ville du lave til sådan en enkelt bund på 38x38 og så måske 2 cm høj ???
    Tusinde tak for hjælpen :)

    SvarSlet