torsdag den 9. februar 2012

Hvor meget fondant skal der til

Vejledende oversigt er fra Kagemagasinet

Hvor meget fondant skal man beregne til at overtrække en kage?

Her er en vejledende oversigt ved tykkelse på 4 mm

Rund kage, 8 cm høj 
ø10 cm = 300 gram 
ø15 cm = 500 gram 
ø20 cm = 700 gram    
ø25 cm = 1.000 gram 
ø30 cm = 1.200 gram 
ø35 cm = 1.500 gram 
ø40 cm = 1.800 gram
.
Kvadratisk kage, 8 cm høj
10 x 10 cm = 400 gram 
15 x 15 cm = 600 gram 
20 x 20 cm = 900 gram 
25 x 25 cm = 1.200 gram 
30 x 30 cm = 1.500 gram 
35 x 35 cm = 1.900 gram 
40 x 40 cm = 2.300 gram


Jeg udruller ikke selv fondanten med en tykkelse på 4 mm, da jeg synes, det både er for tykt og bliver for sødt. ;o)

Jeg udruller i ca. 1,5-2 mm tykkelse, så fondanten rækker jo noget længere i forhold til ovenstående fra Kagemagasinet. Vil mene, at jeg anvender ca. 400 g til Ø22-24 cm kage.
 .
Hvis der ikke rulles for tykt ud, er tommelfingerreglen:
500 g fondant til Ø22-24 cm kage med højde på 7-8 cm.
Sidst jeg lavede en 4-etages kage, huskede jeg at notere mængden af fondant, (anvendte Satin Ice som er min favorit) til overtræk af alle etagerne.

Her er, hvad jeg brugte til de forskellige kagestørrelser med højde på ca. 8 cm. Bemærk at jeg udruller tyndt. Husk at tillægge lidt ekstra, så stykket bliver lidt større end selve kagen.

Ø28 cm - ca. 400 g
Ø24 cm - ca. 340 g
Ø20 cm - ca. 280 g
Ø16 cm - ca. 160 g


Ingen kommentarer:

Send en kommentar