fredag den 24. februar 2012

Karameliserede mandler


40 g mandler (uden hinde - hasselnødder kan også anvendes)
1/2 dl farin (rørsukker e.lign. kan også anvendes)
20 g smør

Hæld kogende vand over mandlerne.


Smut mandlerne (= fjern hinden). Lad mandlerne tørre - dup dem tørre med køkkenrulle.


Smelt farin (her er anvendt mørk) og smør i en gryde eller på en pande. Pas på den ikke bliver sort.


Vend mandlerne i karamellen - rist dem under omrøring i nogle minutter.


Tag mandlerne op og læg dem på et stykke bagepapir oven på bagerist. Afkøl - lad karamellen størkne.


Se opskrift på brændte mandler med flormelis her.

-------------------------------------
Webshop: www.momsesunivers.dk

2 kommentarer:

  1. Ja, synes jo jeg var nød til at komme lidt ekstra "krydderi" i/til dulce de leche cremen, når det nu skulle anvendes til en 18 års fødselsdagskage ("Perler og gulddråber"). ;o)

    SvarSlet