torsdag den 9. februar 2012

Nøddebund

Opskriften er fundet på nettet - har ikke selv afprøvet den

Portionen giver 1 bund, ca. Ø24 cm

Bunden bliver lidt "makron-agtig"

100 g blendede hasselnødder
150 g sukker
3 æggehvider

Sukker og æggehvider piskes sammen til marengsmasse.
Vend forsigtigt hasselnødde-melet i marengsmassen.

Læg evt. bagepapir i bunden af bageformen og smør siderne.

Fordel dejen i bageformen og bag bunden ved 165 grader i ca. 45 min.

5 kommentarer:

  1. Da jeg lavede den så de rigtig fine ud- men da jeg lagde dem sammen til dagen efter, løb der sukkervand ud, hvorfor???

    SvarSlet
    Svar
    1. Der må jeg vist desværre være dig svar skyldig. :o( Har kun 1 gang opbevaret bunden til dagen efter. Jeg lagde den i en kagedåse. Kan det måske skyldes opbevaringen?

      Slet
  2. Svar
    1. Må desværre være dig svar skyldig, har ikke selv fået det afprøvet. Men prøv med en lille bund, da meget bagværk er fryseegnet.

      Slet
  3. Ved du om bunden "smelter" hvis man bruger den som et lag i en fondant kage? Eller holder den sig som en almindelig kagebund?

    SvarSlet