onsdag den 29. februar 2012

Is og fuglereder med lakrids

Opskriften er fundet i "ALT for damerne"

Lakridsis
5 pasteuriserede æggeblommer
2 dl sukker
35 g ren lakridspulver
3 dl piskefløde
3,5 dl sødmælk
1/4 tsk. salt


Pisk æggeblommer, sukker og lakridspulver i en skål for sig, og sæt det til side.
Varm fløde, mælk og salt op til lige under kogepunktet og hæld blandingen forsigtigt i en tynd stråle over lakrids-æggesnapsen. Hæld den flydende creme tilbage i gryden og varm den forsigtigt op under konstant omrøring indtil cremen begynder at tykne.
Tag cremen af varmen og lad den køle ned. Frys iscremen i en beholder i fryseren eller i ismaskine efter anvisninger.

Lakrids-marengsreder

Portionen giver ca. 8 reder

5 æggehvider, stuetemperatur
200 g hvid sukker
1 spsk citronsaft/lagereddike
2 spsk ren lakridspulver

Denne måde at lave marengs på er lidt anderledes, eftersom hviderne varmes op sammen med sukkeret, før massen piskes. Til gengæld er du sikret marengs, som holder formen fuldstændig, og bliver lækre sprøde.

Varm æggehvider og sukker op i en varmefast skål over vandbad, til massen når ca. 60-65 grader, og sukkeret er opløst. Tag skålen af varmen, og pisk marengsmassen indtil den er afkølet. Pisk så citronsaft og lakridspulver i.

Marengsmassen bliver meget stiv, når den er helt afkølet. Hæld marengsen i en sprøjtepose eller brug en almindelig frysepose med et lille hul i hjørnet, og sprøjt massen ud på bagepapir i marengsreder på ca. 8-10 cm i diam.

Bag rederne i ca. 60 minutter ved 110 grader, sluk så for ovnen og lad marengsene blive stående i ovnen,indtil den er helt kold. Opbevar de helt afkølede marengs i en lufttæt dåse.



Karamel-lakridstuilles (pynt til isen)
100 g sukker
Lakridspulver


TIP
Vær opmærksom på at både marengs og karamel ikke har det godt med fugt – så bliver de klistrede frem for sprøde.

Lakridspulver kan bl.a. købes hos Panduro, udvalgte helsekostforretnigner eller her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar