onsdag den 1. februar 2012

Mandel lagkagebunde

Opskrift af Mette Blomsterberg, Det Søde Liv

Passer til ca. Ø25 cm form
Giver 2 bunde

100 g æggeblommer
65 g sukker
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel
50 g mandler, fint blendede
200 g æggehvider

Æggeblommer og sukker piskes med håndmisker til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler.

Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet.

Klip et rund stykke bagepapir, samme størrelse som formens bund - læg det i formen. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.

Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20-30 minutter.

Afkøles helt inden kanten skæres løs fra formen med en lille glat kniv, og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen. Rengør formen helt.

Mandelbunden flækkes i 2 lige tykke bunde - gør det f.eks. med en stor savtakket kniv.


 

14 kommentarer:

  1. Hej Bettina,
    TAK for dine mange fine opskrifter. Er de her bunde "tunge i det"? Hvad siger du til en kombination med: 1 marcipanbund, passionsfrugtmousse, 1 mandelbund, dulce de leche mousse og så til sidst 1 mandelbund. Bliver det for tungt? Skal jeg istedet bytte mandelbundene ud med alm. lyse bunde?
    Mange hilsner fra Sofia :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sofia, synes ikke disse mandelbunde er "tunge".

      Du kan sagtens anvende begge nævnte kombinationer af bunde. :o)

      Personligt ville jeg vælge den sidste kombi med de alm. bunde. MEN ikke dermed sagt, at det er det bedste valg. ;o)

      Slet
  2. Hvis jeg skal lave en kage med 2 lag mousse, kan jeg så lave dobbelt portion, og så dele kagen i 3? Den bages i en alm springform med ø 23 ca. Vil det kunne være i springformen?

    Hilsen
    Vivi

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vil jeg umiddelbart tro, at det kan passe. Jeg bagte i rund form med høje sider.

      Slet
    2. Gad vide om det mon virkede med opdoblingen? Kan man evt. lave 1,5 i en springform 25 og så dele i tre?

      Slet
    3. Mon ikke, det kan lade sig gøre. Jeg har dog ikke selv prøvet. ;)

      Slet
  3. Hej Bettina.
    Sikke en flot side du har - helt fantastisk med alle de input man finder her!! Især når man er helt nybegynder :)
    Lige et spørgsmål: ved du om disse mandelbunde kan fryses? Ellers alternativt hvor mange dage de kan holde sig, inden man lægger lagkagen sammen?
    På forhånd tak!
    Hilsen, Lise

    SvarSlet
    Svar
    1. Lise, tak for din søde kommentar. :o)
      Ja, bundene kan godt fryses.

      Slet
    2. Tak for dit hurtige svar! Endnu et spørgsmål er lige poppet op: skal mandlerne smuttes inden de males? Eller males de med skal? Det kan jo variere fra opskrift til opskrift ;o) Tak igen :o)
      Hilsen, Lise

      Slet
    3. Jeg køber nogle, der er smuttet ;o)

      Slet
  4. Hvad betyder ikke knoldede? Skal hviderne ikke piskes stive så man kan vende skålen på hovedet?

    SvarSlet
  5. Æggehviderne skal piskes stive, men der skal ikke dannes "klumper/knolde".

    SvarSlet
  6. Kan man bare hælde dejen ud på en stor bradepande, hvis man skal lave en stor firkantet lagkage? :)

    SvarSlet
  7. Kan man bare hælde dejen ud på en stor bradepande, hvis man skal lave en stor firkantet lagkage? :)

    SvarSlet