søndag den 15. januar 2012

Romber m/ pudeeffekt

Romber med pudeeffekt eller den korrekte benævnelse: "Diamond" mønster; giver en flot effekt på siden af en kage.


Da det kan være meget svært selv at lave fuldstændig lige streger med ens afstand hele vejen rundt på siden af kagen, er det en fordel at have et hjælpemiddel. ;o)

Der anvendes en patchwork præger, der kaldes "Diamond Cutter".


Pakken indeholder selve Diamond Cutteren samt 4 små cuttere/prægere.


De små prægere kan anvendes til at lave et lille mønster - i midten af hvert felt eller i hvert X. Man kan også pynte med små blomster udstukket i fondant (se min kage øverst, blomster placeret i hvert X), små sukkerkugler eller andet. (Hvis der anvendes sukkerkugler, vil jeg anbefale at lime dem på med RI, da det tørrer og dermed binder hurtigt).

Præg ganske let med Diamond cutteren på siden af kagen. Tryk ikke får hårdt, da der så kan gå hul i fondanten. Jeg anvender Diamond cutteren til at markere mønstret - og trækker efterfølgende stregerne op med bagsiden af en Tupperware "lagkagekniv. ;o)


Men man kan sagtens anvende bagsiden af en ganske almindelig bordkniv. Man skal bare ikke anvende et redskab, der er skarpt og dermed kan skære hul i fondanten.

Sådan laves Diamond mønstret
Præg ganske let med Diamond cutteren på siden af kagen. Gentag indtil mønstret når den første prægning. Skulle felterne ikke passe helt, når man skal præge det sidste, så stop lidt før. Tegn selv det sidste op, så stregerne når hinanden. På denne måde undgår du også evt. oplap af den sidste og første prægning.

Træk alle streger op med et stumpt redskab. Jo mere/hårdere der trykkes ned i fondanten, jo større pudeeffekt kan der opnås. Men pas på ikke at trykke for hårdt, så der laves hul i fondanten.

Afsluttende crimpet kant
Hvis man vil lave en lille ekstra detalje med en afsluttende kant øverst på siden, kan der anvendes en crimper. På kagen (se billede her under) anvendte jeg en hjerteformet crimper; Heart Shape Serrated Crimper. Serrated betyder at crimperen er savtakket. Man kan også få en glat crimper; Heart Shape Plain Crimper.

2 kommentarer:

 1. Wow det bare smukt.

  Din blog har været til stor hjælp for mig mange gange.

  Jeg skal lave min egen Bryllups kage næste år, men vil gerne lave den med Marcipan i stedet for fondant. Ved du om man kan bruge diamond cutter der?
  venlig hilsen
  Stephanie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg godt man kan. Har set det, men har dog ikke selv prøvet i marcinpan. Lav en lille test og find ud af, hvor tynd/tyk marcipanen skal være, så mønstret bliver pænt. Tror umiddelbart også man skal være mere påpasselig med ikke at trykke for hårdt, når det er marcipan.

   Slet