torsdag den 19. januar 2012

Ferskenkage

Portionen passer til bradepande ca. 20 x 30 cm

350 g ferskner fra dåse, stuetemp.
200 g sukker
2 tsk vanillesukker
200 g smør, stuetemp.
3 æg, stuetemp.
450 g hvedemel
3 tsk bagepulver

50 g hakket chokolade (kan udelades)
50 g nødder (kan udelades)
Kom fersknerne i et dørslag eller en si og lad afdryppe.

Bland sukker og vanillesukker. Rør  sukkerblandingen og smør godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen.

Bland mel og bagepulver. Rør det forsigtigt i æggeblandingen til melet er opsuget helt.

Skær de afdryppede ferskner i små stykker. Hak chokolade og nødder fint. Vend det hele forsigtigt i dejen.

Læg bagepapir i eller smør bradepanden. Fordel dejen jævnt i bradepanden.

Bages på anden nederste rille ved 190 grader i 20-25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar