tirsdag den 17. januar 2012

Hvid ugle

Fik en pludselig indskydelse, så min mandag aften gik bl.a. derfor med nogle små klumper fondant samt et kamera. ;o) Har rundt omkring på nettet set billeder af forskellige ugler i mange udformninger - god inspiration. :o) Jeg fik derfor lyst til at forsøge mig med denne ugle... en lille hvid en af slagsen.

En rigtig lille visdomsugle... mon ikke jeg blev klogere undervejs? ;o)
Uglen er ca. 5 cm høj - ca. 5,4 cm inkl. øjenbryn/fjer.

Sådan laves uglen

Her er det værktøj, jeg har anvendt for at lave uglen.

Mindre non-stick rullepind, cirkeludstikker til 20 mm og 10 mm, hjerteudstikker ca. 28-29 mm,
lille saks, Dresden værktøj og Sugarcraft Gun* inkl. pladen med de mindste og flere huller
samt evt. et underlag. Jeg har anvendt et silikone bageark.

* Der kan anvendes en hvidløgspresser - strimlerne bliver dog noget tykkere.
Start med at smøre underlaget med et tyndt lag Petal Base. Dette gøres, for at fondanten ikke skal klistre fast til underlaget. Jeg bruger aldrig Maizena, da jeg så helt undgår at få et støvet udseende på mine dele til figuren + Maizena kan indeholder sporer fra jordbakterier.

Tag en lille klump hvid fondant (ca. 23 g). Tril en oval. Den skal være lidt kegleformet.


Klem lidt foroven, så der fremkommer et hoved. Form figuren, så både hoved og krop bliver runde i det. Klem nederst bag på og træk lidt ud, så der fremkommer en lille hale.


Til maven skal anvendes lidt brun fondant, der udrulles meget tyndt. Udstik et hjerte, ca. 28-29 mm.


Tag lidt vand (vandpensel eller tyloselim) og smør kun MEGET LIDT på bagsiden af hjertet. Lim det på uglens mave med hjertetes spids mod uglens hoved.

Manglede desværre en tredje hånd, da billederne skulle tages.
Kunne ikke holde på både figur, saks og kamera samtidig. :o(
For at kunne tage billeder af "klipning med saks", måtte jeg desuden
lægge figuren i en lille bakke, så halen ikke belv mast og tog skade.

Nu skal der laves fjer på maven. Vend uglen på hovedet. Start med at klippe (omvendte) V'er fra uglens bund. Klip godt ned i både den brune og hvide fondant. Klip hvor det brune hjerte er. For hver ny række klippes der mellem forrriges række V'er, så de er forskudt af hinanden.


Vend uglen så den igen står rigtigt med hovedet op. Vend forsigtigt "V"erne (= fjerene), så de nu kommer til at pege ned efter. Der skal nu gerne fremkomme en effekt, hvor fjerene er brune med hvidt i.


Rul et stykke hvidt fondant ud og udstik en Ø20 mm cirkel.


Lim cirklen på forsiden af uglens hoved.


Tag Dresden værktøjet og lav lodrette streger i panden fra ca. midt/næb til cirklens kant. Lav også streger nederst på cirklen for et skægget udseende. Disse laves fra ca. midt cirkel til kant. Se evt. det første og øverste billede af den færdige ugle for streger til skæg. Der skal ikke laves streger på højre og venstre side af cirklen/ansigtet. Håber det er bare lidt forståeligt beskrevet. Har desværre kun ét billede af dette trin. :o(


Rul et stykke hvidt fondant ud og udstik en Ø10 mm cirkel til øjne.


Klip eller skær cirklen i 4 dele.


I midten af billedet ses de øjne, der skal anvendes. Øjnene vendes og placeres som på billedet. De øvrige to stykker skal ikke anvendes.
Skulle dine trekanter blive lige så "flossede" som mine i kanten, ;o) så brug en pensel til at skubbe "flosserne" ind, så kanten bliver pæn og jævn.Så skal næbbet laves. Tril en lille kegle i brun fondant. Gør den lidt spids i den ene ende. 


Lav hul til næbbet med Dresden værktøjet. Lim de trekantede øjne på, spidsen skal pege mod hinanden.


Så skal vingerne laves. Tril 2 hvide kegler, tryk dem flade. Skal være lidt runde i den ene ende og spidse ud i den anden. Formen kan vist godt sammenlignes med et blad.


Brug Dresden værktøjet og tegn streger fra ca. midt og ud til kant på vingerne, så de får et fjerlignende udseende. Stregerne må gerne være "lidt på skrå". Husk at lave stregerne til venstre side på den ene vinge og til højre side på den anden vinge.


Så skal det sidste til øjnene laves. Tril 2 små sorte kugler. Tryk dem flade.


Lim en sort cirkel oven på hver af de trekantede øjne.

Da det kan være svært at se de hvide trekantede øjne,
har jeg lavet et omrids med en rød streg ved venstre øje.

Kom lim i hullet til næbbet. Sæt næbbet i med den brede ende i hullet. Sørg for at bue næbbet ned efter. Næbbet skal gerne se lidt kroget ud.

Lim begge vinger på. Spidsen af vingen skal vende bagud.


Tag en Sugarcraft gun og sæt pladen med flere og de mindste og flere huller i. Tag en lille klump hvid fondant. Ælt den godt igennem. Klumpen skal være rigtig blød og smidig samt håndflade varm.


Kom den lille hvide klump fondant i din gun og tryk/pump strimler ud.


Klip eller skær stimlerne, så de er ca. 4-6 mm. De behøver ikke være helt ens i længden. Tag nogle af dem og lim på til hvert sit øjenbryn, eller skal vi kalde dem for øjenfjer? ;o) Skub lidt med Dresden værktøjet så de fordeles lidt og ikke nødvendigvis sidder ens.


Nu ser den lille hvide ugle både lidt klogere og mere forvirret ud. ;o)

Den hvide ugle (lavet efter billede set på nettet)
kom til at se nogenlunde hæderlig ud. ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar