torsdag den 12. januar 2012

Anemone

Her en meget hurtigt lavet anemone. Ville også lige afprøve denne idé med en 5-blads blomsterudstikker, inden aftenen kunne afsluttes. ;o)


Tilsæt lidt tylose til fondanten. Lad fondanten hvile i tætlukket pose i ca. 1 times tid, inden den anvendes. Tylosen skal lige have lov at "sætte sig".

Sådan laves anemonen af en 5-blads blomsterudstikker

Rul fondanten tyndt ud.


Udstik 2 blomster. Skulle kanten blive lidt flosset, så brug en pensel til at trykken kanten ind, så den bliver pæn jævn.


Læg den ene blomst i en frysepose, hvor den ene side er klippet op. På denne måde undgår man, at den begynder at tørre, inden man har bearbejdet den.

Jeg anvender et skumunderlag (foam pad), når jeg skal bearbejde blomsterbladene. Dette underlag er lidt blødt og eftergivende.


Tag en blomst og læg på skumunderlaget. Brug ball værktøjet, tryk og bevæg i en cirkel langs kanten på hvert blad. Kanten skal gerne blive tyndere og begynde at bølge.


Nu er alle blomsterbladene blevet større og næsten tæt på at overlappe hinanden. Løft op i et blad og giv det ved siden af en tur mere med ball værktøjet. Bladene bliver nu lidt større. Gør det samme ved alle 5 blomsterblade.


Læg blomsten over på en svamp. Brug shell værktøjet til at lave striber på blomsterbladene. Der skal bare lige være antydningen af striber.


Læg bladene ind over hinanden, så den ene side skiftevis er øverst og den anden nederst. Læg derefter blomsten over i en form (her er anvendt en bakke fra Toffeefi), så der kan komme lidt facon på bladet. Lad blomsten tørre et lille stykke tid. Den skal ikke være mere tør, end at den stadig er fleksibel og kan formes uden at den knækker.


Lav den anden blomst på sammen måde. Lad den også tørre lidt.

Dust ganske svagt med en pulverfarve, jeg anvendte edible snowflake lustre på begge blomster.

Brug vand eller tyloselim til at lime delene sammen med. Igen har jeg anvendt tyloselim, da jeg alligevel havde noget stående. ;o)

Kom lidt lim i midten af den første blomst og læg den anden blomst forskudt over.
Beklager, men jeg glemte at tage et billede af dette trin. På den færdige anemone kan du se, hvordan bladene er lagt forskudt af hinaden. Form bladene lidt så de får lidt fylde.


Så skal anemonens centrum laves. Vi starter igen med støvfangerne. Udrul en lille klump sort fondant og udstik en cirkel. Du kan også bare trille en kugle og trykke den flad.


Med en saks klippes ca. halvvejs ind mod midten og hele vejen rundt. Glemte at tage et billede af den klippede støvfanger, så du skal bare glemme alt om limen på billedet. ;o)


Læg støvfangerne i en bakke, så den klippede kant kommer til at "stritte" lidt op.


Så skal selve blomstens centrum laves. Der er 2 måder, at lave det på.

Blomstens centrum, metode 1:
Tril en kugle i sort fondant. Tryk kuglen ganske lidt. Brug tapered cone værktøjet og lav en fordybning i midten af kuglen.


Anvend et spidst redskab til at prikke huller rundt om hulningen. Husk også at lave lidt huller på siden af den nu lettere flade kugle.


Blomstens centrum, metode 2:
Tril en kugle i sort fondant og tryk den flad - den behøver ikke være helt jævn i overfladen. Det kommer nemlig ikke til at kunne ses. ;o) Kom lim på overfladen.


Læg nu blomstercentrummet med limsiden nedad i noget kulørt perlesukker.


Tryk let på den og tag den op igen.


Nu skal der kommes lim i midten af støvfangerne. Centrummet efter enten metode 1 (denne nemme) eller metode 2 (sukker-centrum) lægges ned i støvfangeren.


Kom lidt lim i midten af blomsten og læg centrummet på. Fordel støvfangerne lidt. Brug f.eks. det spidse værktøj og skub dem lidt ud fra centrummet. Skub også støvfangerne dem lidt frem og tilbage i forhold til hinanden... eller hvad du nu synes. De skal bare ikke sidde helt ens, der må gerne være en lille bitte smule "rod". ;o)

Drys evt. med lidt edible glimmer i midten af centrummet.


Det var ved at være noget over sengetid, så derfor havde jeg ikke tid til at vente på at fondanten skulle sætte sig + at blomsterne skulle have lidt tørretid ved de forskellige trin undervejs. Bladene kunne godt have bøjet mere op ad. Men nu har jeg da en idé om, hvordan anemonen også kan laves. :o)Anemonen kan også laves ved hjælp af cirklet i stedet for 5-bladsudstikkeren.

-------------------------------------
Webshop: www.momsesunivers.dk

2 kommentarer:

  1. Det er bare en fornøjelse at se dine how to - de er så nemme og lige til, så alle kan være med :-)

    SvarSlet