onsdag den 11. marts 2015

Småkager med kulørt glas

Afslapning, råhygge og godt teamwork sammen med min yngste datter resulterede i disse småkager med kulørt glas. :)Småkagedej:
200 g rørsukker (alm. sukker kan også anvendes) 

200 g blødt smør ("rigtigt" smør, ikke den smørbare version)
1 æg, stuetemperatur

400 g hvedemel
1-2 tsk vanillesukker

"Glas":

12-14 stk. bolsjer med frugtsmag

Rørsukker og vanillesukker blandes, hvorefter det røres/æltes godt sammen med smør. (Brug gerne køkkenmaskine med K-spade). Rør ægget i. Tilsæt hvedmel lidt ad gangen mens der røres. Brug hænderne til sidst for at samle dejen og kom den i en frysepose. Sættes på køl i 1 times tid eller lidt mere.

Opdel bolsjerne efter farve og læg i fryseposer (rul posen om bolsjerne for at få flere "poselag"). Brug evt. siden af en kødhammer til at pulverisere bolsjerne.

Tænd ovnen på 175 grader.

Tag evt. en mindre klump af dejen ad gangen og rul ud* og udstik småkagerne i ca. 3 mm tykkelse (husk også at udstikke hullet til "glasset"). Lægges på bageplade med bagepapir.

*Drys lidt mel på underlaget, så dejen ikke hænger fast. Dejen er lettest at udrulle, når den er kold.

Bages i ca. 5-6 minutter midt i ovnen, tag ud og fyld bolsjepulver i hullerne. Sæt småkagerne tilbage i ovnen og bag 3-4 minutter.

(Hold lidt øje med småkagerne i ovnen - små småkager skal have lidt mindre tid en større småkager. HUSK også at ovne ikke nødvendigvis bager ens, tider og grader er derfor altid kun vejledende).

Lad småkagerne forblive på bagepapiret indtil de er HELT afkølede/kolde (så det kulørte glas forbliver i småkagen).


1 kommentar: