tirsdag den 16. juni 2015

Hvid chokolademousse

Har fået denne opskrift af CGL :)

1 lag i ca. Ø22-24 cm kage

3 blade husblas
1 vaniljestang 
Lidt lys rørsukker
5 dl piskefløde
150 g hvid chokolade 

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand i 15-30 minutter.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker, så kornene skilles ad. 

Hæld fløden, vaniljesukkeret samt de "tomme" vaniljestænger i en gryde. Varm fløden op til ca. 80 grader.

Hak chokoladen i små stykker, tag gryden af varmen og bland chokoladen i (bland til al chokolade er helt smeltet).  Vrid/kram husblassen fri for vand og kom den ned i den varme flødeblanding. Rør godt rundt indtil husblassen er smeltet.

Hæld cremen i en ren skål, og kom den tildækket i køleskabet i minimum tre timer, men gerne til dagen efter. 

Pisk den cremet og lækker dagen efter - den kan sagtens tåle en del piskning (piskes til den ikke er flydende og kan "stå selv". Bliver fast så den også kan anvendes til at tylle flotte rosetter/roser).

Den er SÅ LÆKKER - også som dessert med f.eks. friske bær.



Billedet er lånt af CGL, der har lavet denne lækre kage
med flotte tyllede roser af hvid chokolademousse.

11 kommentarer:

  1. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvarSlet
  2. Hej
    Kan denne laves med mørk chokolade? Og skal mængderne så ændres i forhold til lys og mørk chokolade?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der behøves ikke justeres på mængden (afhængigt af smag)

      Slet
  3. Kan den bruges til roseswirl ? :)

    SvarSlet
  4. Dejlig blog....dog syntes jeg det ville være en god ide hvis man kunne læse sig til hvad et lag ( her fex i en lagkage på 22-24 cm) måler i højden. Er det et lag på 1,5 cm eller et lag på 3 cm ? Det jo vigtigt ift hvor høj kagen ender med at blive.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tommelfingerregel:
      Gennemsnitlig - fyld med ca. 1/2 ltr. fløde i Ø22 cm kage giver lagtykkelse på ca. 2 cm.

      Slet
  5. en kage på 20 x 38 med et lag mousse og 2 cm høj hvor meget skal man så lave

    SvarSlet
    Svar
    1. Se her, hvordan du kan beregne mængden
      http://momses-univers.blogspot.dk/2015/03/hvordan-beregnes-mngden-af-dej-og.html

      Slet
  6. Hvor meget er "lidt lys rørsukker"?

    SvarSlet
  7. Kan denne mousse laves i forvejen og fryses?

    SvarSlet