Ved hjælp af en lille beregning, så kan man lynhurtigt selv beregne, hvor meget man skal gange en opskrift med for at tilpasse portionen til en mindre eller større kage i forhold til opskriften. :)
Som udgangspunkt skal man vide, hvor langt opskriften rækker uanset om det er en kage/bunde eller fyld (mousse/creme) til en kage. :)
Sådan beregnes mængden fra en størrelse til en anden
Man beregner arealet af den oprindelige størrelse og arealet af den ønsket størrelse. Disse 2 tal divideres med hinanden... og man har, hvad opskriften skal ganges med.
![]() |
Beregning af areal for cirkel og rektangel |
Eksempel:
Opskriften passer til Ø22 cm, og man ønsker at lave en Ø28 cm
Areal af Ø22 cm (3,14 x (11x11)) = 379,94
Areal af Ø28 cm (3,14 x (14x14) = 615,44
615,4:379,94 = 1,62
Opskriften til Ø22 cm skal ganges med 1,62 for at passe til Ø28 cm
Det vil selvfølgelig også være en fordel, at man kender tykkelsen på kagen/bunden eller lagtykkelsen på moussen/cremen, så man også kan tage højde for det. :)
Hej :)
SvarSletHvordan skal man så omregne en opskrift fra fx Ø28 cm til Ø22 cm?
Mvh NIna
Hej Nina
SletPå samme måde (ønsket str./areal divideret med opskrift str./areal) ->
379,94:615,44 = 0,62
Opskriften til Ø28 cm skal ganges med 0,62 for at passe til Ø22 cm
Mvh Bettina
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet