fredag den 23. januar 2015

Hindbærrondeller

Så blev der lejlighed til at lave hindbærsnitter igen. 

Denne gang valgte jeg at lave HINDBÆRRONDELLER... en mindre og rund udgave af de velkendte rektangulære hindbærsnitter.
 

Hindbærrondeller med tyllet logo i RI.

HINDBÆRRONDELLER
Ca. 36 stk. Ø57 mm (= bunde og låg i alt 72 stk.)

Dej

100 g flormelis
Kornene af 2 stk. vanillestænger*
1 tsk vanillesukker*
225 g stuetempereret smør ("rigtigt smør", det der stivne på køl)
375 g hvedemel

1 tsk bagepulver
0,75 dl vand

*De "billige og tynde" vanillestænger (2 stk. ca. 15-20 kr. i de fleste*varehuse)*har ikke så*kraftig en smag, hvorfor der også tilsættes
*færdigkøbt vanillesukker.
*Den eneste fordel ved disse stænger er, at de kan findes i alle varehuse. Smiley, der blinker
*Alternativt kan anvendes 1/2-1 vanillestang af god kvalitet, vanillesukker
*undlades

Fyld

400-450 g hindbærmarmelade af god kvalitet

Den helt billige hindbærmarmelade kan godt anvendes, men giver ikke samme oplevelse som en marmelade af god (eller bedre) kvalitet både hvad smag og "tyggeoplevelse" angår, når man tager en bid af hindbærrondellen.

Glasur
Ca. 300 g flormelis
Lidt vand

Dekoration/pyntRI (Royal Icing) til tyllet kant + logo
Flormelis
En anelse pasteuriseret æggehvide
Pastafarve(r) - hvis man ønsker tilsat lidt kulør


KLIK HER for at se specifik opskrift på RI

Alternativt kan der drysses små sukkerkugler (nonpareille) eller krymmel på, hvis man ikke ønsker at dekorere rondellerne med RI (ved hjælp af tylle).



Fremgangsmåde
Flæk vanillestængerne på den lange led og skrab kornene ud. Med f.eks. en lille palet blandes/mases kornene sammen med 1 spsk af flormelissen (kornene bliver på denne måde skilt ad). Bland i resten af flormelisset og tilsæt vanillesukker, smør, hvedemel og bagepulver og ælt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen smidig og glat.

Stil dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovnvarme). Drys bageunderlaget med lidt mel.


Tag den kolde dej, evt. blot en klump ad gangen, og rul ud i ca. 3 mm tykkelse. (Det kan være en fordel at opbevare den resterende dej på køl, så den ikke står og får stuetemperatur, mens der udrulles. Udstik rondellerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.


Rondellerne bages i ca. 5 minutter. Afkøles (evt. på bagerist) helt.


Tyl en kant med RI på halvdelen af kagerne (= låget/toppen af kagen) - lad størkne.


Bland glasur og fyld "hullet" ud inden i RI-kanten. Lad stivne helt.

Hvis der pyntes/drysses med sukkerkugler (nonpareille) eller krymmel
skal dette gøres, mens glasuren stadig er våd.

Tyl logoer eller anden dekoration.

Kom hindbærmarmelade på den resterende halvdel (bundene) af kagerne.

TIP: Hindbærrondellerne bliver kun bedre af at stå til dagen efter.
Hindbærmarmeladen får tid til at sætte sig,
så den ikke bliver presset ud over siderne, når der tages en bid.
Rondellerne bliver ikke tørre af at stå til dagen efter,
da fugtigheden/væden fra marmeladen bliver opsuget af kagen.

Læg låget/toppen oven på bunden med hinbærmarmeladen.

Jeg opbevarer gerne på et fad med tilhørende glaslåg, der stilles på køkkenbordet. Skal ikke opbevares i lufttætbeholder og ej heller på køl. 
Smiley
Af hensyn til støvpartikler, fluer m.m. bør kagerne dog dækkes til. Smiley, der blinker

Bon Appétit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar