torsdag den 22. januar 2015

Romkugler med kokos

Romkugler... altid små lækre "konfekt-kager", Smiley med tunge der tilmed er nemme at fremstille.


Romkuglemasse til ca. 30 stk.
Ca. 760 g kagerester*
Ca. 120 g kakaopulver (+/- afhængigt af type kagerester, smag dig frem)
3 tsk vanillesukker
175 g stuetempereret smør ("rigtigt smør", der kan stivne på køl)
100-150 g flormelis (smag dig frem)
4 spsk romessens3-4 spsk hindbærmarmelade
(+ evt. hakket chokolade)

Kokosmel til pynt (sukkerkrymmel kan også anvendes)


Bemærk at det er IKKE rester fra "serverede" kager, jeg anvender. Smiley, der blinker
Kageresterne fremkommer, når jeg skærer kager/bunde til, og når lagkagebunde flækkes, er der sommetider en i overskud. Kageresterne opbevares i fryseren.

Fremgangsmåde
Start med at smuldre kageresterne.

Her er anvendt rester fra chokoladekage og lyse lagkagebunde
(+ tilsatte også hvid hakket chokolade)

Tilsæt øvrige ingredienser og ælt godt igennem til en ensartet masse. Hold lidt igen med kakao og flormelis, tilsæt hellere lidt hen ad vejen end at komme for meget i fra starten. Smag dig lidt frem ved tilsætningen af kakaopulver og flormelis.

Jeg har heldigvis en glimrende og trofast køkkenmedhjælper, "KEN", som gør arbejdet for mig. 
Smiley Så har du en køkkenmaskine (med K-spade) kan den varmt anbefales til "æltningen". Den gør det også nemt at tilsætte lidt mere kakao og flormelis efter smag og få det æltet grundigt ind i massen.

Sæt gerne romkuglemassen lidt på køl, så er den ikke er helt så "klistret" at arbejde videre med.

Del massen i 30 stykker.

TIP: Ønskes ensartede romkugler, så vej hele massen,
divider med antal ønskede romkugler = vægt per enkelt kugle.


Form/ælt hvert enkel klump i hånden, så den bliver pæn jævn og ensartet (uden revner) i overfladen... og tril til en pæn rund kugle.

TIP: Hvis kokosmelet ikke vil hænge ved romkuglen,
så tag den op i hånden og ælt den lidt.
Romkuglen bliver blødere af håndvarmen,
og dette gør, at kokosmelet hæfter bedre til kuglen.

Kom kokosmel (eller sukkerkrymmel) op i en lille skål. Tril romkuglerne i kokosmelet.
(Bemærk romkuglerne bør/skal ikke være (for) kolde, da kokosmelet så ikke vil hænge ved).

Et ekstra lille tip... HUSK at lave RIGELIGT med romkugler, da de hurtigt forsvinder..! 
Smiley, der blinker

KLIK HER for at se stort set samme opskrift anvendt til træstammer (i ordets bogstavelige forstand 
Smiley, der blinker).

KLIK HER for at se en lettere "tøset" men dog mere almindelig version af træstammerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar