lørdag den 20. oktober 2012

Karameltecupcakes med citroncreme

Disse cupcakes er inspireret af det danske magasin Cupcake Heaven.

Karameltecupcakes med citroncreme pyntet med karamelperler
Opskriften giver 8-10 cupcakes

Cupcakes
1 dl vand (lige lidt mere, da tebladene suger lidt af vandet)
2-3 tsk løs karamelte (i tesi)
120 g hvedemel
40 g flydende margarine
140 g sukker
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 pisket æg (stuetemperatur)

Citroncreme 
75 g Palmin (stuetemperatur)
75 g smør (stuetemperatur)
3 spsk citronsaft
1 spsk mælk
Ca. 400 g flormelis
(Der kan også tilsættes lidt reven skal af økologisk citron)
Evt. lidt gul frugt- eller pastafarve

Denne topping smager ikke af smør ;o)

Karamelperler
50 g flormelis

Fremgangsmåde
Lav en god stærk kop te af kogt vand og karamelte. Lad det trække 10 min., hvorefter det sættes i køleskabet til afkøling. Nær teen er afkølet tages tesien op.

Sigt mel, bagepulver og vanillesukker i en røreskål, tilsæt sukker og flydende margarine. Rør det hele godt sammen. Rør 1 dl afkølet te godt i og tilsæt det piskede æg.

Fordel dejen i 8-10 papirforme sat i cupcakeplade.


Bages midt i ovnen ved 170 grader i ca. 20 min.

Afkøles 5 min. i pladen inden cupcakene tages ud.


Sæt cupcakene på rist mens de afkøler helt.


Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet eller bageplade. Smelt flormelissen til gylden karamel i en lille gryde eller kasserolle. Med en teske tages lidt karamel, hvorefter der "dryppes" små perler på bagepapiret. Lad karamelperlerne afkøle helt.
 
Ser flot ud - ligner jo små ravstykker. :o)

Alternativt kan karamellen laves af 50 g sukker og 50 g vand.
Vand og sukker smeltes på lavt blus i lille gryde eller kasserolle.
Bringes forsigtigt i kog. Lad småsimre i 20-30 min. til massen er flot gylden.
Pisk blødt Palmin og smør sammen med flormelis. Tilsæt citronsaft (og evt. reven citronskal) og mælk. Tilsæt også lidt gul farve, hvis det ønskes. Giv den bare "fuld skue" på køkkenmaskinen, så det bliver en dejlig let og luftig creme. Fyld cremen i en tyllepose. Er cremen blevet lidt for blød til at tylle med, kan den sættes i køleskabet et lille stykke tid, inden den tylles på cupcakene.

Pynt med karamelperler.

4 kommentarer:

  1. Uhm, ser lækkert ud. Jeg bliver helt lækkersulten :) Kh. Marianne

    SvarSlet
  2. Kan man lave cremen dagen i forvejen? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den vil stivne på køl, så den skal tages ud et stykke tid før anvendelse, så den kan få stuetemperatur + piskes op igen.

      Slet