tirsdag den 6. november 2012

Rugbrød uden surdej


1 stk. i brødform: L30,5 x B10,5 x H6,5 cm = ca. 1,6 ltr.

400 g skårne rugkerner
4 dl vand
300 g groft rugmel
300 hvedemel
4 dl kærnemælk
50 g gær
2-3 tsk salt

Kernerne koges i vandet i ca. 3 minutter. Afkøles i ca. 15 minutter (til 30 grader).

Lun kærnemælken og opløs gæren her i. Tilsæt de afkølede rugkerner og de øvrige ingredienser. Rør (brug evt. køkkenmaskinen) i mindst 5 minutter.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.

Rør (eller ælt) luften ud af dejen, form et brød og fyld i smurt brødform. Prik evt. med gaffel. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 minutter (ved stuetemperatur).

Bages i forvarmet ovn i ca. 60 minutter ved 200 grader (varmluft 175 grader).

Rugbrødet tages ud af formen og afkøles. For at holde på fugtigheden pakker jeg gerne rugbrødet ind i husholdningsfilm, mens det afkøler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar