lørdag den 9. juli 2016

Gulerods-cupcakes med flødeost-topping


Lækre, svampede og luftige gulerods-cupcakes med flødeost-topping er altid et hit her i huset.

Portionen rækker til ca. 20 cupcakes

Gulerodsdej
4 æg, stuetemperatur
3 dl (270 g) sukker
1,5 dl smagsneutral olie (f.eks. en billig rapsolie)
3 dl (200 g) hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk fint salt
2 tsk stødt kanel
1 tsk vanillesukker
6 dl (330 g) skrællede og revne gulerødder
0,75 dl (ca. 40 g) smuttede og finthakkede mandler og kokosmel (50/50)

Tænd ovnen og indstil til 190 grader alm. ovnvarme.

Pisk æg og sukker godt sammen - tilsæt olien i en tynd stråle mens der piskes ved lav hastighed.

Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt, kanel og vanillesukker og sigt i æggeblandingen. Vend roligt sammen til hvedemelet er knapt opsuget. Bland de finthakkede mandler og kokosmel og vend i dejen til hvedemelet er helt opsuget. Vend de revne gulerødder i.

Fyld i papirforme, der sættes i en muffinsbageform.

Bages i ca. 15-18 min. Tjek evt. med et trægrillspyd/-tandstikker om kagerne er færdigbagte, inden de tages ud.


(Bemærk bagetid er kun vejledende, da ikke alle ovne nødvendigvis bager ens + også afhængigt af størrelse på papirforme og mængde af dej).

Tag ud af muffinsbageformen og afkøl på bagerist.

Når cupcakes'ne er helt afkølede tylles flødeost-topping på.

Flødeost-topping
200 g flødeost naturel (brug den "fuldfede" og ikke "light-versionen")
125 g blødt smør (rigtigt smør - ikke det smørbare blandingsprodukt)
150 g flormelis
1-2 tsk vanillesukker


Rør alle ingredienser godt sammen til en ensartet creme. Kom i tyllepose og læg gerne lidt på køl inden der tylles.

Afslut med at give et lille drys af finthakkede mandler oven på toppingen.


TIP
For en ekstra spændende smag til cremen kan tilsættes fintrevet skal fra citron eller lime. Riv ikke det hvide med lige under skallen på frugten, da det giver en besk smag. 

Bemærk citrusfrugterne bør være økologiske, så skallen ikke er sprøjtet med kemikalier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar