søndag den 26. juni 2016

Æblekage med et strejf af sol og sommer


Æblekage
Ø26 cm bageform


300 g sukker (meget gerne lyst rørsukker)
4 æg (stuetemperatur - alternativt læg i varmt vand 10-15 min.)
300
g hvedemel
3,5
tsk bagepulver
2,5
tsk vanillesukker
600
g skrællede æbler i tern (foretrækker grønne æbler; syrlige og med bid i)

Sukker og æg piskes godt til en luftig æggesnaps.
Mel, bagepulver og vanillesukker blandes og sigtes i æggesnapsen. Rør forsigtigt til melblandingen er opsuget, og dejen er jævn.

Æblerne skrælles og rives groft (eller skæres i små tern). Vend de revne æbler (eller tern) i dejen.

Dejen kommes i en smurt bageform.

Bages ved 175 grader (anden nederste rille) i ca. 60 minutter.
(Bemærk bagetiden er kun vejledende, da ikke alle ovne nødvendigvis bager ens).

Afkøles på bagerist - æblekagen kan også serveres, mens den stadig er lun.


TIP
Serveres med creme fraiche - og tilføjes et strejf af sol og sommer med årstidens friske, saftige og velsmagende jordbær.

På f.eks. de lidt koldere dage er den også lækker lun serveret sammen en god og smagfuld kvalites-vanilleis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar