lørdag den 29. august 2015

Makronmuffins med chili-chokolade og ribs

Med et nyt og super lækkert køkken måtte jeg have gang i ovnen til lidt bagværk... og selvfølgelig skulle der afprøves noget nyt. :)

Sødt og surt - en god kombination.

Makronmuffins med chili-chokolade og ribs
Ca. 12 muffins

140 g sukker
1 tsk vanillesukker
3 æg, stuetemperatur
3 tsk mandelaroma
125 g smør, smeltet
130 g hvedemel
2 tsk bagepulver

120 g makroner, groft knuste
70 g mørk chili-chokolade, hakket
60-70 g ribs, friske eller frosne

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på alm. ovnvame og indstil til 200 grader.

Kom smør i kasserolle og smelt.

Pisk stuetempererede æg, vanillesukker og sukker godt og luftigt. Pisk mandelaroma i.

Vend det smeltede og let afkølede smør i æggesnapsen.

Bland mel og bagepulver, sigt det derefter i æggesnapsen - vend sammen.

Hakket mørk chili-chokolade og groft knuste makroner vendes i dejen.

Tag nogle ribs fra, så der kan lægges 3-5 stykker øverst i hver, når dejen er fyldt i formene. Vend de resterende ribs i dejen.

Sæt  papirforme i muffinsbageformen. Fordel dejen i de 12 forme. Læg 3-5 ribs oven på dejen i hver enkelt form.


Sættes i ovnen (lige under midten) og bages 20-25 minutter.
(Tjek gerne efter 15-17 min. med en tandstik om de er bagte. Ikke alle ovne bager nødvendigvis ens).

Når kagerne er gyldne (ca. 15-20 min.) lægges et stykke stanniol over, så de kan bages færdige uden at blive "brankede".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar