søndag den 23. februar 2014

Roulade med hindbærfyld

Min ældste datter havde efterspurgt en roulade med hindhærfyld. Jeg var derfor et smut i køkkenet og lave en hurtig roulade, så hendes ønske kunne efterkommes. :)

Roulade m/ hindbærmousse, små ananasstykker og hakket hvid chokolade.
KLIK HER for at se serveringsbakken.

KLIK HER for at se, hvordan dej-i-dej mønster laves.

Dej (lidt a la lagkagebunde)
3 æg (stuetemperatur)

200 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker

Æggene piskes luftigt - tilsæt sukker og pisk indtil sukkeret "ikke kan mærkes" - tjekkes mellem to fingre.

Sigt og vend hvedemel, bagepulver og vanillesukker i æggemassen. Læg bagepapir på en bradepande og fordel dejen. (Kan være en fordel også at spraye bagepapiret med fedtstof).

Bages ved 250 grader i ca. 4-6 min. Hold øje så rouladen/bunden ikke får for meget. Træk bunden med bagepapiret på over på et fugtigt viskestykke og lad afkøle let. (Skal ikke være helt afkølet, blot så meget at den ikke smelter fyldet).

Fordel først hindbærmoussen derefter små stykker ananas og hakket chokolade på bunden og rul sammen. Bagepapiret trækkes stille og roligt af efterhånden som der rulles. Bagepapiret bruges som "hjælper", når bunden rulles og strammes/trækkes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar