fredag den 20. september 2013

Ugler - sjovt og sødt tumlinge uglepar

Er kommet i "modellerings- og uglehumør" efter gårsdagens cupcakes med ugletoppere i fondant.  Lavede derfor også dette sjove og søde "tumlinge" uglepar.


Sådan laves uglen

Der er ikke tilsat tylosepulver til fondanten. Men hvis du gerne vil have at fondanten tørrer lidt hurtigere, så tilsæt tylosepulver.

Billede nr. 2 er vist med venstre hånd, da jeg holdt kameraet i højre. ;o)
 1. Tag en klump fondant og tril en kugle. Form kuglen til en oval.
 2. Med tommel- og pegefinger formes små spidser, der er ører. 
 3. Figuren/uglen behøver ikke at have være fuldstændig "rund" i omkredsen. Jeg har trykket den lidt, så den er blevet lidt fladere/tyndere for- og bagtil.
 4. Til øjne udstikkes 2 hvide cirkler. (Tip: Der kan trilles små kugler, der efterfølgende trykkes flade. En udstikker er derfor ikke strengt nødvendigt).
 5. Udstik 2 kulørte cirkler, der er mindre end de hvide.
 6. Udstik 2 sorte cirkler, der er mindre end de kulørte.
 7. Lim (her er anvendt vand) den hvide cirkel på figuren/uglen. Dernæst limes den kulørte cirkel på og til sidst den sorte. Tril 2 bitte små hvide kugler, der trykkes flade. (Disse anvendes til at give øjnene lidt liv). Lim dem på i yderkanten af den sorte cirkel.
 1. Til næb (c) og klør/fødder (a+b) udstikkes en 5-bladet blomst. Del blomsten i 4 stykker med 3 snit (som vist på billedet).
 2. 2 vinger udstikkes (f.eks. med bladudstikker). Man kan også forme en oval, der trykkes flad. 
 3. Kom lim på endestykket af klør/fødder (a+b) og skub ind mod kroppen/uglen. Lim næbbet (c) på. Lim hver vinge (vendes med spidsen ned) på hver sin side af figuren/uglen.
Uglen er nu færdig - stil til tørring.

For at for at give uglen mere udtryk og/eller mere præcis indikation af køn (dreng/pige) kan tilføjes yderligere elementer/detaljer.


Jeg valgte at lave et uglepar - M/K. Ud over farven blå fik denne ugle (til højre) også et par øjenbryn for at give indtrykket af en hanugle. Hunuglen (til venstre) er lavet i ceriserød samt en lille blomst tilføjet og ekstra dekoreret med små prikker. Prikkerne kan males på (dust blandet med lidt klar alkohol), tylles med RI eller der kan trilles små fondantkugler, der tykkes flade og limes på.

Bare slip kreativiteten og fantasien løs... og skab sjove og dekorative ugler til pynt for kager og cupcakes.
 Webshop: www.momsesunivers.dk

2 kommentarer:

 1. De er simpelthen så søde og fine dine ugler.....som alt det andet du laver.Har lavet dine cupcake ugler den anden dag

  MVH
  Lone Grønnemark

  SvarSlet
 2. Så simpelt og alligevel effektfuldt. Det handler om at få ideen. Rigtig søde ugler :-)

  SvarSlet