søndag den 10. marts 2013

Syndig chokoladekage med karamel


Syndig lækker chokoladekage med karamel

125 g hvedemel
8-9 spsk kakao
0,5 tsk salt
0,5 tsk bagepulver
1 tsk natron
200 g sukker
125 g blødt smør
2 æg, stuetemperatur
1,25 dl skummetmælk
1,5 dl sødet kondenseret mælk

Sigt hvedemel, kakao, salt, bagepulver og natron i en skål hvorefter det blandes sammen.

I anden skål piskes smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene ét efter ét mens der piskes. Halvdelen af melblandigen røres i. Skummetmælk og sødet kondenseret mælk blandes og piskes i (på lav hastighed). Til sidst piskes resten af melblandingen i.

Bradepande (ca. 34 x 23 cm) sprayes, smøres eller beklædes med bagepapir, hvorefter dejen fordeles.

Bages ved 180 grader i ca. 25 min.

Karamelsauce (laves mens kagen er i ovnen)
1 dl piskefløde
1 dl flormelis
0,3 dl mørk sirup
20 g blødt smør (en god tsk)
2 tsk vanilleekstrakt
1 tsk kanel
1 dl sødet kondenseret mælk

I en pande hældes fløde, flormelis og sirup. Varm op og lad småsimre i ca. 8 minutter. Rør lidt ind i mellem. Tilsæt smør, vanilleekstrakt og kanel. Rør rundt og lad småsmire i ca. 8 minutter. Tag panden af pladen.

Rør 1 dl karamelsauce (resterende anvendes til pynt) sammen med sødet kondenseret mælk.

Når kagen er bagt vendes den ud bagerist (med bagsiden op). Tag en en stor bradepande (dyb bageplade) og læg bagepapir i, hvorefter bageristen med kagen lægges oven på. Skær riller i kagen.


TIP til karamelsaucen:
1 tsk kanel kan udskiftes med 1 tsk appelsinkoncentrat eller 2 tsk appelsinsirup.

Hæld karamelblandingen over den varme kage.

Knus 2 stænger (á 28 g) Daim. (Jeg anvendte kødhakkeren på de uåbnede pakker). Drys ca. 1,5 stang over kagen. Lad kagen afkøle helt.


Pisk 1,5 dl fløde, der fordeles over den helt afkølede kage. Pynt med det resterende Daim og karamelsauce.


Webshop: www.momsesunivers.dk

15 kommentarer:

  1. Hold op det lyder lækkert. Det skal altså prøves!

    SvarSlet
  2. Marianne Nielsen11. marts 2013 kl. 10.08

    Uhm, - lyder lækkert :) Når ordet "syndig" indgår, kunne det sagtens være noget for mig ;) Kh. Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. LOL Marianne - men af en eller grund kommer det ikke bag på mig. ;o)

      Slet
  3. hejsa ved hvor mange portion den er i den her kage.
    hilsen Hanne Wiencken

    SvarSlet
    Svar
    1. Hanne, her i huset rækker den ikke til ret mange personer. ;o)

      Hvis du f.eks. deler kagen i 18 dele (6x3), så bliver hvert enkelt stykke ca. 7,7 x 5,7 cm.

      Slet
    2. Mmm den lyder lækker.. Hvis eg nu vil lave kagen dagen før, skal den så på køl efter jeg har taget karamelsovsen over og så først fløden på dagen efter eller hvad vil du anbefale??
      Vh melinda

      Slet
    3. Efter karamelblanding og Daim er kommet på kagen, ville jeg bare stille den i et køligt rum. (Der jo ikke så varmt på denne årstid). Komme flødeskum og pynt på dagen efter.

      Slet
  4. kondenseret mælk??? hvor finder man det henne eller kan noget andet bruges som erstatning?

    SvarSlet
    Svar
    1. Sødet kondenseret mælk kan købes i rigtig mange supermarkeder. F.eks. Føtex har det altid - Netto, Fakta og Rema har det sommetider.

      På det andet billede i dette indlæg kan dåsen med sødet kondenseret mælk ses
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/02/bounty-stnger.html

      Slet
  5. Ih, hvor ser det supper lækkert :-)Kan jeg bruge minimælk istedet for skummetmælk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Pia, du kan sagtens anvende minimælk, letmælk eller sødmælk i stedet for. :o)

      Slet
  6. Kan man erstatte vanilleestrakt med alm vanillesukker??

    SvarSlet
  7. Hm.. forstår ikke helt den del med at vende kagen rundt - bunden op, tilbage i bageplade osv..
    Skæres der riller i bund eller top af kagen? er rillerne for, at karamellen kan trænge ned eller?
    Måske det bare er mig...;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kagen vendes, så bunden bliver til toppen - altså der skæres riller i bunden.

      Rillerne er netop for at karamellen rigtig kan trænge ned i kagen.

      Jeg lægger kagen på rist over bradepande, da jeg så undergår at karamelblandingen evt. løber ud over hele bordet (det løber kun ned i bradepanden), hvis kagen ikke skulle suge det hele.

      Slet