lørdag den 9. februar 2013

Pålægskagemand

Tip: Smør brødbunden med et tyndt lag salatmayonniase inden pålægget lægges på.

Det er nemt at lave en pålægskagemand selv, og så kan man få den lige nøjagtig, som man måtte ønske. Smiley Især en fordel hvis man f.eks. har børn, der ikke bryder sig om "dit og dat" og piller det meste af tilbehøret af på den færdig-købte pålægskagemand. Smiley, der blinker

Brødbund
Ca. 40 x 32 cm = 1 bageplade

150 g smør (eller margarine)
2,5 dl mælk (anvender skummetmælk)

50 g gær
2 æg
500 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
0,33-0,5 tsk kardemomme (kan undlades)

Smelt smørret og tilsæt halvdelen af mælken. Opløs gæren i den lunkne mælkeblanding. Hæld resten af mælken i og tilsæt æggene. Bland hvedemel med sukker, salt og kardemomme og tilsæt. Æltes godt til en ensartet dej.

Hæver tildækket og lunt i ca. 30 min.

Drys lidt mel over dejen og ælt let igennem. Rul dejen ud. Læg bagepapir på bagepladen og læg dejen på. (Kan prikkes med gaffel, hvis den ikke skal hæve ret meget). Pensles med vand. Efterhæver 10-15 min.

Bages midt i forvarmet ovn ved 250 grader (varmluft ca. 230 grader) i ca. 10 minutter. Afkøles på bagerist.

Skulle bunden være blevet lidt ujævn under bagningen, kan den evt. rettes til med en kniv.


Webshop: www.momsesunivers.dk

9 kommentarer:

  1. Hej. Vil spørge efter hvor mange personer sådan en pålægskagemand er til?
    Knuz fra marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne

      Vil umiddelbart sige 8-9 personer.

      Hvis der også serveres kage(r) til, så rækker den til en del flere personer.

      Jeg delte denne kagemand (billedet) i 24 stk. (6x4). Beregnede 2 stk. per person, da der også blev serveret kage. Der var rigeligt til alle (nogle spiser jo kun ét stykke pålægskagemand + kage).

      Mange hilsner
      Bettina

      Slet
  2. Kan kun anbefale disse bunde, ikke sidste gang jeg har lavet dem. :-)

    SvarSlet
  3. kan de laves dagen før haster ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, bunden kan godt bages dagen før.

      Slet
  4. Hvordan opbevare, hvis de bages dagen før? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kommes i stor frostpose eller pakkes ind husholdningsfilm.
      Personligt synes jeg bunden smager bedst, når den er nybagt. :)

      Slet
  5. Skærer du bundende ud inden du pynter? Man kan vel også pynte den forskelligt, og så gæsterne selv skærer ud?

    SvarSlet
    Svar
    1. For nemhedens skyld, skar jeg ud først og pyntede efterfølgende. Men man kan gøre helt, som man synes. :)

      Slet