lørdag den 9. februar 2013

Limesnitter

Man får et dejligt "sus" af lime med denne lille lækre snitte.
Bund
220 g Digestive kiks
50 g sukker
110 g smør

Smelt smør og afkøl let. Knus eller blend kiksene tilsæt sukker og smeltet smør. Bland godt sammen. Smør bageformen godt. Kom kikseblandingen i bageformen. Fordeles ved at presse/skubbe fra midten og ud mod siderne. Dæk med husholdningsfilm (eller stanniol) og sæt på køl mens fyldet laves.

Fyld
6 æggeblommer
2-3 spsk fintrevet økologisk limeskal
2 ds (á 397 g) sødet kondenseret mælk
1,5-2 dl limesaft (ca. 8-9 limefrugter)

Æggeblommer (skil blommerne fra hviderne) og fintrevet limeskal piskes. Tilsæt sødet kondenseret mælk og limesaft - pisk godt sammen. Jeg fik hjælp af køkkenassistenten "Ken" Smiley, der blinker. Hæld fyldet oven på kiksebunden.

Bages ved 180 grader i forvarmet ovn på anden nederste rille i ca. 25 minutter til fyldet har sat sig. Skal være nogenlunde fast at røre ved.

Afkøles på rist - lad blive i bageformen. Når afkølet stilles den i køleskabet minimum 2 timer, så det kan få lov at sætte sig.

Skæres i små stykker (ca. 5 x 5 cm) med en varm kniv. For store stykker kan efter min smag godt blive lidt for vammelt, men et lille og enkelt stykke smager rigtig lækkert. Serveres kold - gerne direkte fra køleskabet.

Limesnitterne kan evt. serveres sammen med en kugle god vanilleis eller en lille klat flødeskum (2,5 dl fløde pisket med 1-1,5 spsk flormelis).

6 kommentarer:

  1. Hej Bettina

    Hvor stor en form bruger du?? Den lyder rigtig skøn og lækker og vil prøve at lave den til mine gæster i aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg anvendte en ca. Ø26-28 cm springform
      - men vil helt klart anvende en mindre bradepande e.lign. næste gang, så det er nemmere at skære snitterne ud i de mindre stykker. ;o)

      Slet
  2. Hvor skaffer man sødet kondenseret mælk? Og kan man ikke bare bruge almindelig mælk? Måske sødmælk?

    Ellers lyder den rigtig lækker ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sødet kondenseret mælk kan købes i f.eks. Føtex, Rema og andre varehuse.

      Mælk og sødet kondenseret mælk er ikke det samme. SKM tykner når det bages eller koges. (Kogt SKM smager faktisk af karamel).

      Kig her
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/02/bounty-stnger.html
      (nr. 2 billede) for at se, hvordan dåsen med sødet kondenseret mælk ser ud.

      Slet
  3. Fik et sødt bette grin, da jeg læste om din køkkenassisten "Ken" ;)
    Jeg har også den gode køkkenassisten "Ken". Ganske god ven i køkkenet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi, ja "Ken" er særdeles effektiv og god i et køkken. ;o)

      Slet