søndag den 20. januar 2013

Barnedåb

Dåbskage til den lille "prinsesse" Laura. Stort tillykke med dagen til Laura og familie. :o)

OBS: Bag grønne ord i gemmer sig links - klik på dem, hvis du vil vide mere om ordene.


Man kan købe papkagefade, eller som jeg har gjort her købt kagepap og lavet fadet selv.
Under den øverste (og mindste kage) er der et stykke almindeligt hvidt kagepap.

Kagen er overtrukket med lyslilla (Grape Violetfondant. Pynt holdt i 2 farver; hvid med perlemorsskær og guld. Min tanke var hvid for renhed og årstidens glitrende sne, guld som kontrast til perlemoren og for et lettere royalt udtryk. ;o)

Tekst og tal udstukket med Groovy Clikstix (plungerdel afmonteret)
- måtte dog være lidt kreativ med bogstavet Ø. ;o)
Blomster udstukket med Daisy udstikker
.
Teskt, tal og blomster er sprayet med perlemor.
Perlerækkerne er dustet med perlemor.

Kan bedst li', at babyfiguren på en dåbskage ikke ligger med en bar rumpe strittende lige i vejret til frit skue. ;o) Har derfor tænkt på tøj, der kan bæres sammen med og under dåbskjolen; en kyse med flæser, en lille tøje og en trusse med blonder - en passende påklædning for en lille prinsesse. :o)


Den sovende baby er lavet i en silikoneform,
hvorefter jeg selv har lavet og givet den tøj på.

Det royale islæt er bl.a. lavet i form af en guldkugle i blomstens centrum samt tilhørende gulddråber, der er sammensat af 3 halvkugler af forskellig størrelse lavet ved hjælp af en perleform.

Perlerne er malet med flydende spiselig guldfarve.
Husk at anvende fødevaregodkendte pensler. ;o)

Sådan så kagen ud, inden den blev "forklædt"; kakaobunde lagt sammen med det klassiske fyld af lys Tobleronecreme og hindbærmousse.


KLIK HER for at se, hvordan kagen samles og smøres op.


13 kommentarer:

  1. Hvor er den fantastisk smuk!!!!!!!

    SvarSlet
  2. Den er bare fin. Hvor mange personer er den beregnet til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o)

      Der er til 30 pers. i kagen
      Ø26 og Ø16 cm, begge kager ca. 8,5 cm høje

      Slet
  3. Rigtig flot og sød kage

    SvarSlet
  4. Hej Betina,

    Jeg har lige oprettet en blog med mine kager www.loablok.blogspot.com og har tilladt mig at linke til dine beregninger og forkortelser, da jeg syntes de er smadder gode.

    Håber det er i orden, ellers må du endelig sige til :)

    Venlig hilsen
    En trofast læser, Loa Blok

    SvarSlet
    Svar
    1. Loa, det er HELT i orden, du linker bare alt det, du lyster. :o)

      Slet
  5. Hej Bettina
    Jeg har også den der babyform, men jeg kan ikke finde ud af at få baby UD af formen uden at jeg får trykket den i hovedet eller i numsen, kan du fortælle hvordan du har arbejdet med formen?
    Mvh
    Lise

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lise

      Sæt formen med fondant i køleskabet, så bliver den hurtigere overflade hård, så babyen nemt kan "vrides ud" af formen uden "trykskader".

      Du kan også tilføje lidt tylosepulver til fondanten. Det fremskynder bl.a. også tørretiden.

      Læs evt. her:
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/01/silikoneform-hvordan.html

      Kagehilsner
      Bettina/Momse

      Slet
  6. Hej Bettina :)
    Rigtig mange flotte kager du har her :)
    Jeg tænkte at lave denne kage til en barnedåb i næste uge, men tænkte, om man mon kan bruge blåbær istedet til hindbærmoussen, så det bliver en blå blåbærmousse?
    Min søster skal nemlig døbe sin søn og tænkte at det ville være lidt sjovt hvis moussen var blå istedet for lyserød.. ville det også fungere sammen med tobleronecremen synes du?
    Mvh,
    Morid:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Morid

      Tak :o)

      Kan også godt li', hvis der kan "leges" lidt med indholdets "udseende". :o)

      Du kan godt anvende blåbærmousse i stedet, den bliver dog ikke BLÅ, men bestemt ikke lyserød som ved hindbær. ;o) Blåbær er heller ikke "frisk" i smagen som hindbær, så vil anbefale at du stadig tilsætter citronsaften (måske lidt mere, men smag dig frem).

      Hvad med at lave en HVID tobleronecreme, hvis du også laver de mørke (kakao) bunde? Her i huset er vi RET glade for hvid tobleronecreme til chokolade/kakaokage. :o)

      Hvis du laver lyse lagkagebunde, kan der jo alternativt tilsættes lidt (blå) farve til dem. Hvis bundene bages enkeltvis, kan der laves forskellige nuancer. ;o)
      Hvis du laver blå bunde, så kunne fyldet evt. være limemousse
      http://momses-univers.blogspot.dk/2011/12/limemousse.html
      (den er rigtig lækker)
      eller denne (erstat appelsin med lime)
      http://momses-univers.blogspot.dk/2011/12/appelsinmousse.html
      og hvid tobleronecreme.

      God bagelyst :o)
      Bettina/Momse

      Slet
  7. Hej Bettina

    En fantastisk smuk kage :-)
    Kunne godt tænke mig at vide, hvordan du laver bogstaverne/tal??

    Vh
    Bettina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Bettina - godt navn ;o)

      Som jeg skriver under 2. billede:
      "Tekst og tal udstukket med Groovy Clickstix (plungerdel afmonteret) - måtte dog være lidt kreativ med bogstavet Ø. ;o)"

      Jeg tilsætter tylose til fondanten. Udruller tyndt og lader ligge ca. 5-10 minutter, inden der udstikkes. Enten kan udstikkeren bankes ned i bordet/underlaget, så bogstavet slåes ud, eller også kan det skubbes forsigtigt ud med en pensel. Lad ligge og tørre helt.

      Mvh Bettina

      Slet