lørdag den 8. december 2012

Klassiske brunkager


Portionen giver ca. 4 plader

250 g mørk sirup
80 g sukker
125 g smør
2 tsk potaske
1 spsk vand
400 g hvedemel
20-30 g finthakkede mandler (kan undlades)
1 tsk stødt kanel
0,5 tsk stødt kardemomme
0,5 tsk stødt ingefær
0,5 tsk stødt nellike

Varm sirup, sukker og smør til sukkeret er smeltet. Lad afkøle til fingervarm.

Opløs potasken i vandet og rør i sukkermassen. Bland mel, hakkede mandler og krydderier sammen og tilsæt sukkermassen. Dejen æltes, til den er ensartet. Lad dejen blive helt kold (lad evt. stå køligt til næste dag).

Udrul dejen i 2-3 mm tykkelse og udstik (ca. Ø5 cm) kagerne.

Bages i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 minutter. Lad brunkagerne afkøle helt, inden de lægges i tætsluttende glas eller kagedåse.

KLIK HER for anden god opskrift på nemme brunkager (uden potaske).

1 kommentar:

  1. Mmm brunkager er bare noget af det bedste ved julen!
    Klem ida // by-idar.blogspot.dk

    SvarSlet