onsdag den 21. november 2012

Chokoladecupcake med flødebolletopping


Portionen giver 12 stk. cupcakes

Chokoladecupcakes
1,2 dl skummetmælk, stuetemperatur
1 æg, stuetemperatur
1 tsk vanillesukker
40 g smør, stuetemperatur
140 g sukker
20 g kakao (usødet)
1,5 tsk bagepulver
Lidt salt

100 g hvedemel
60 g hakket mørk chokolade


Flødebolletopping a la Summerbird
30 g vand
75 g sukker
40 g glukosesirup
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker

15-20 dråber vanillearoma

Chokoladeovertræk
100 g overtrækschokoladeknapper
Evt. lidt Palmin (kokosfedt)

Pynt
Kokosmel
Evt. sukkerperler (eller f.eks. pynt lavet af fondant)


Start med at tænde for ovnen - indstil på 170 grader.

Pisk mælk, æg og vanillesukker godt sammen. I en anden skål røres blødt smør, sukker og salt sammen. Sigt mel, kakao og bagepulver i og rør godt sammen. Tilsæt mælkeblandingen til melblandingen. Pisk indtil dejen er glat og ensartet. Vend den hakkede chokolade i.

Sæt papir(muffins)forme i cupcakebageplade. Dejen fyldes i formene (ca. 2/3). Bemærk at dejen hæver en del under bagningen.

Bages i 20-25 min. i midten (eller lige under midten) af ovnen.

Lad cupcakesne afkøle helt efter endt bagning.


Når cupcakesne er sat i ovnen påbegyndes flødebolletoppingen.

Kom vand, sukker og glukosesirup i kasserolle og kog ved svag varme i ca. 20 min.

Pisk æggehviderne let. Tilsæt 1 spsk sukker mens der piskes indtil æggehviderne er næsten stive. Hæld den varme sukkermasse langsomt i æggehvidemassen under konstant piskning.

Tilsæt vanillearomaen. Fortsæt med at piske (ca. 6-8 min.) til massen har en god konsistens - må ikke falde sammen og skal kunne holde toppe.

 
Kom flødebollemassen i en tylle-/sprøjtepose og læg den i køleskabet.

Når cupcakesne er afkølet, smeltes chokoladeknapperne i en lille skål over vandbad. Mens chokoladen smelter, tylles/sprøjtes flødebollemassen på cupcakesne. (Hvis chokoladen ikke er klar/smeltet, sættes cupcakesne i køleskabet).


Stor rundtylle (12 mm) anvendt til at tylle/sprøjte toppingen på med.
Hvis du synes, den smeltede chokolade er lidt for tyk i konsistensen, kan du tilsætte lidt Palmin. Tilsæt kun ganske lidt Palmin ad gangen til chokoladen har den konsistens/tykkelse, du ønsker.

Vend cupcaken på hovedet og dyp flødebolletoppingen i den smeltede chokolade. Pynt straks med kokos og evt. en sukkerperle eller f.eks. fondantblomst.


Stil cupcakesne i køleskabet. De tages ud af køleskabet ca. 45 min. før, de skal serveres/spises, så de ikke er kolde.


Webshop: www.momsesunivers.dk

5 kommentarer:

  1. Hold nu op de ser lækre ud!!! De skal prøves :-)

    SvarSlet
  2. Super flotte... Skal afprøves snart :-) Ved ikke om min gode gamle OBH-elpisker kan holde til at piske i 6-7min...

    SvarSlet
  3. Hedder det vanillearoma i butik? Og kan det købes i Føtex eller lignende
    det ser simpelthen bare så lækkert ud

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det hedder aroma (eller essens). Dr. Oetkers Vanillearoma kan f.eks. købes i Føtex.

      Slet