søndag den 2. september 2012

Sløjfe af løkker

Så har jeg fået lavet en del farvestrålende sløjfer (rosetter). :o)

Disse sløjfer (rosetter) er lavet til dåbs- og fødselsdagskage.

Sådan laves sløjfen (rosetten)

Jeg har ikke tilsat tylosepulver til fondanten ved disse sløjfer, da de ikke er så store. Men det kan dog være en fordel ved større sløjfer. ;o)

1) Udrul fondant og skær strimler i ønsket bredde og længde.
2) Kom kom lidt lim (her er anvendt en vandpensel) på den ene ende.
3) Strimlen bøjes og begge ender klemmes let sammen.
4) Med tommel- og pegefinger trykkes løkken (fra siden) let sammen.


Sæt løkken på siden og lad den tørre til næste dag. Husk at lave nogle ekstra løkker, man kan jo komme til at klemme dem lidt, når de skal samles. ;o) Læg et stykke bagepapir eller andet over, så de ikke står og samler støv.

Jeg havde lavet en del 3-farvede løkker dagen før, hvorfor de anvendes i det følgende. ;o)


1) Tag et lille stykke fondant og form som en kegle.
1) Med fingeren trækkes fondanten ud i bunden, så der fremkommer
1) en lille hat.
2) Tag 5 løkker.
3) Kom tyloselim på enden af hver løkke
3) og sæt dem på hattens bund. Vend løkkerne ens.
1) (Alternativt kan sløjfen samles v.h.a. RI i stedet for hatten
3) og tyloselim).
4) Med Dresden-værktøjet skubbes evt. det synlige af hattens
4) bund ind, så den ikke kan ses.


1) Tag igen 5 løkker og kom tyloselim på enden.
2) Løkkerne stikkes ind i hatten og placeres forskudt af de første.
3) Tag 1 løkke og kom lim på enden.
4) Stik den lodret i toppen af hatten.

 
Sløjfen (rosetten) er færdig. Stil den til tørring - husk at dække den til. ;o)

Se hvordan fondantpynt opbevarers -> klik her.


9 kommentarer:

  1. Hvor længe kan sådan nogle holde sig?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ca. 3 mdr.
      Nederst i indlægget er der et link: "Se hvordan fondantpynt opbevares -> klik her".

      Ellers (samme link):
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/08/opbevaring-af-fondantpynt.html

      Slet
  2. Hejsa hvor er de super flotte!! Og helt fantastisk side!! Jeg tænke på hvordan du laver de tre farvet løkker? Altså hvordan du får de tre farver til at sidde sammen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o)

      de 3-farvede løkker er lavet af 3 tynde strimler, der er limet sammen til ét stykke.

      Slet
    2. Måske jeg også lige bør nævne, at limen i dette tilfælde bare var vand. ;o)

      Slet
  3. Wauw hvor er de fantastiske - og rigtig gode farver! :-).
    Noget helt andet er - Har du måske en god opskrift på hjemmelavet marcipan til "låg"?. Syntes ikke at jeg kan finde det rigtige sted at lede :-).

    Kh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Mette :o)

      Ligger inde med denne opskrift, som jeg har anvendt til marcipanbrød og anden konfekt:

      300 g mandler
      Ca. 1 dl lys agavesirup (alternativt kan laves en sukkerlage af sukker og vand 1:1, køles af)

      Smut mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 min., de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
      Blend mandlerne til de hakket finest muligt. Tilsæt agavesirup til massen akkurat samler sig (ikke sikkert at al sirup skal anvendes).
      Pak marcipanen ind i film og læg på køl i 30 min.

      Kh Bettina

      Slet