fredag den 28. september 2012

Brød med peberfrugter


Brødets flotte orange farve gengives desværre ikke ret godt på billedet.

2 røde peberfrugter
Evt. lidt vand
50 g gær
1 tsk salt
0,5 dl flydende margarine
1 æg (stuetemperatur)
400 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
75 g grahamsmel

Køkkenmaskinen kan med fordel anvendes til at røre/ælte dejen. :o)

Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær i mindre stykker. Blend peberfrugtstykkerne, hæld i målebæger. Der tilsættes lunt vand, så der i alt bliver 3 dl peberfrugtpuré/-væde. Opløs gæren i det lune vand inden det tilsættes puréen. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt godt til dejen er smidig og elastisk.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.

Slå dejen ned og form til en kugle, læg på bageplade med bagepapir. Efterhæver lunt og tildækket i 40 minutter.

Pensles med vand (eller sammenpisket æg) og pyntes/drysses med lidt tørret oregano eller nigellafrø.

Bages ved 220 grader (alm. ovnvarme) i ca. 35 minutter.

Afkøles på bagerist.

Brødet kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar