søndag den 2. september 2012

Barnedåb og 65 års fødselsdag

Birkas barnedåb og Elses 65 års fødselsdag fejres i dag.
STORT TILLYKKE til dem begge. :o)

Til dåbsbarnet
Øverste kage Ø12 cm og 9 cm høj - Nederste kage Ø22 cm og 10 cm høj
Til fødselaren - dåbsbarnets mormor
Øverste perlerække 8 mm og nederste 10 mm 
Bogstaver og tal: Groovy Clickstix (anvendt uden plungerdelen)
Øverste kant på hver kage er lavet med hjerte-crimper
Sløjfer lavet med 3-farvede bånd/strimler

... og lige et kig fra oven ;o)
Jeg fik helt frie hænder til fremstilling af kagen.

Efter lidt udspørgen havde jeg noteret følgende:

- Kombineret dåbs- og 65 års fødselsdagskage
- Ingen bånd på den 141 år gamle dåbskjole med kniplinger
- Ikke til det tutte-nuttede og lyserøde

- Hvis lidt tutte-nuttet så Bambi
- Kan li' miniaturer
- Neon farver (pang)
- Fotos af servietter og dug modtaget




Med ovenstående og cirklerne på servietterne i tankerne gik jeg i gang med at designe kagen. Tænkte dog meget på den fine gamle dåbskjole, hvorfor jeg valgte at lave selve overtrækket til kagen i elfenbensfarvet fondant og pynt af fondant i pang-farverne orange, gul og pink samt kridhvid dustet eller sprayet med perlemor. Til fødselsdagsdelen valgte jeg blomster (lavet af hjerter) og sløjfer.

Trin-for-trin vejledninger
Klik på de grønne ord for at se, hvordan jeg har lavet de forskellige elementer samt kagefadet
Blomst af hjerter
Sløjfe af løkker
Sko
Sut
Babyhoved
Bambihoved
Hagesmæk
Papkagefad
Opbevaring af fondantpynt

Mon ikke jeg for god ordens skyld også lige bør vise, hvordan kagen så ud, inden den blev beklædt? ;o)

1) Indhold: Lyse lagkagebunde, hindbærmousse og lys tobleronecreme
For at se, hvordan jeg samler kagen -> klik her
2) + 3) Smurt op med PSC (palmin-smørcreme) tilsat lidt citronsaft
4) Sugerør stukket i den nederste kage som støtte for den øverste

 

15 kommentarer:

  1. Ikke nok med at kagen var den flotteste man kunne tænke sig, så smagte den fantastisk og bragte glæde og beundring! Tusinde tak :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at I både kunne li' det ydre og indre. :o)

      Jeg takker for tilliden, det var en fornøjelse at få lov til at lave en lidt anderledes dåbs- (og fødselsdags)kage. :o)

      Slet
  2. Alle de forskellige "figur" der er sat på kage, kan vel laves lidt i forvejen, men hvordan dælen opbevare man det indtil man skal bruge det.....

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, det kan laves i forvejen. :o) Noget skal tørre og andet skal forblive blødt indtil det er sat på kagen.

      Se om opbevaring af fondantpynt her:
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/08/opbevaring-af-fondantpynt.html

      Slet
  3. rigtig flot kage og super gode trin for trin vejledninger

    SvarSlet
  4. Kære Bettina,
    Kæmpe tak for alle de fantastiske vejledninger og billeder du har lagt op på dit blog.

    Dine kager og kagepynt er så flotte og ordenligt - pænt lavet at man ikke kan andet end være dybt imponeret - fantastisk arbejde, keep it on!

    KH
    Jasmina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for din søde kommentar Jasmina. :o)

      Slet
  5. Hejsa. Kan man bruge jordbær i stedet for hindbær? Er det samme mængde? Hvad hvis man har dårlig erfaring med husblas, kan man udelade det? Mvh Tanja

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens erstatte hindbær med jordbær. Jeg ville dog tilsætte lidt flere jordbær, da smagen ikke er så kraftig. Desuden ville jeg også tilsætte lidt mere husblas, både grundet den større mængde, men også fordi jordbær ofte er mere vandede end hindbær.

      Du kan godt lave den uden husblas, men synes ikke den så er særligt eget som fyld i kager, der skal overtrækkes (vil flyde ud).

      Her er et alternativ til mousse uden husblas
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/04/brmousse-uden-husblas.html
      Vær opmærksom der er forskel på konsistensen/"stivheden" på mousser med og uden husblas.

      Slet
    2. P.S.: Der må ikke være stor temperaturforskel på husblas/husblasblandingen og f.eks. selve moussen, da det får husblassen til at klumpe og/eller trevle.

      Slet
  6. Og super super blog iøvrigt ;-)

    SvarSlet
  7. Tak :o)

    Jeg har også en gruppe på facebook, "Momses Univers"
    www.facebook.com/groups/415727008534645/

    SvarSlet