mandag den 6. august 2012

Roulade

Flødefyld m/ bærsymfoni (opkogt + husblas) og små ananasstykker.

Et ret impulsivt og hurtigt forsøg med at lave mønster i rouladedejen. ;o)

KLIK HER for at se, hvordan dej-i-dej mønster laves.

Nem og lækker roulade

Dej (lidt a la lagkagebunde)
3 æg (stuetemperatur)

200 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker*

*1 tsk vanillesukker og 2 spsk kakaopulver, hvis mørk roulade ønskes

Fyld
3 dl piskefløde

Friske bær
Vanillesukker
Flormelis
(Evt. hakket chokolade)

Æggene piskes luftigt - tilsæt sukker og pisk indtil sukkeret "ikke kan mærkes" - tjekkes mellem to fingre.

Sigt og vend hvedemel, bagepulver og vanillesukker i æggesnapsen. Læg bagepapir på en bradepande og fordel dejen. (Inden dejen fordeles kan bagepapiret evt. drysses med mandel- eller nøddeflager).

Bages ved 250 grader i ca. 5-6 min.

Kagestykket vendes evt. over på et stykke bagepapir drysset med sukker eller flormelis.

Pisk fløden - smages til med vanillesukker og flormelis.

Friske bær rengøres, duppes tørre og skæres over. Vend bærrene i flødeskummet. Vend evt. også lidt hakket chokolade i.

Fordel bærfyldet på kagestykket og rul sammen.

13 kommentarer:

  1. Hvordan har du fået hjerterne i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Har først lavet hjerterne, derefter fyldt den lyse dej over. Vejledning kommer i nærmeste fremtid.

      Slet
  2. Er det den joconde imprime teknik du har brugt her?

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager men aner ikke, hvad det hedder. Har blot først tyllet farvet dej og derefter fordelt dej oven på det tyllede.

      Slet
    2. Det er vist lidt derhen ad. Superflot er rouladen i hvert fald.

      Slet
    3. "Superflot" er vist lidt overdrevet. ;o) Blot et impulsivt og meget hurtigt forsøg.

      Slet
  3. Rigtig flot roulade... kan du uddybe metoden til at lave disse pæne hjerter?

    SvarSlet
    Svar
    1. Har bestemt set det, der var kønnere ;o) - blot et impulsivt og meget hurtigt forsøg.

      Jeg har lige lagt en vejledning på "Dej-i-dej mønster" på bloggen + et link (se under billedet i dette indlæg).

      Slet
  4. Hej.
    Super lækker blog, følger rigtig meget med. Hvor mange bær skal jeg ca bruge til din roulade opskrift ?

    Mvh line

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Line. :o)

      Har ikke vejet dem, har bare taget lidt "på slump". ;o) Vil tro 150-250 g f.eks. friske jordbær.

      Slet
    2. Mange tak :-) skal helt klart prøves

      Slet
  5. Hej,
    Vil i dag eksperimentere med en roulade som din.. men hvor meget husblas bruger du til din fyld, jeg har købt en pose frosne hindbær.. :-)
    på forhånd tak. og lækkert at få inspiration til opskrifter - igår lavede jeg bounty. Mmmmh... :-D

    SvarSlet
  6. Til roulader laver jeg altid fyldet lidt på "slump" - tror jeg anvendte 1-2 blade.
    Se evt. også denne vejledning på roulade med "dej-i-dej mønster"
    http://www.momses-univers.blogspot.dk/2012/08/dej-i-dej-mnster.html

    SvarSlet