torsdag den 21. juni 2012

Chokoladebord i det grønne

Trøstekage "Chokoladebord i det grønne" til den ene af mine tre dejlige og elskede børn.


Kagen er lavet med stor kærlighed til min ældste datter. ♥ Syntes hun trængte til lidt opmuntring og for at vise, at hun i høj grad er værdsat.


Min ældste datter kom til skade som 15 årig, men den gang mente man ikke, der var noget galt. Da hun så endelig fik hjælp på et privat hospital, var skaden ikke til at rette op på igen. :o(( Som 18 årig gennemgik hun en større operation (ingen relation til den første skade), hvor resultatet ikke blev som forventet.

I dag, 6 år senere, har min datter fået papirer på, at hendes skader er uoprettelige (stationære), og behandlingsmulighederne er udtømte. :o((

Disse skader gør, at min datter stort set dagligt må leve med smerter (nogle dage værre end andre). Skaderne gør, at hun derfor er hæmmet i bl.a. at løfte ting og har i det hele taget svært ved at udføre fysisk arbejde, da det kun forværrer hendes smerter betydeligt.

Disse ikke helt synlige skader kan (eller vil) nogle mennesker desværre ikke forstå og dermed forholde sig til, da  "én så UNG pige jo ikke kan have problemer", og derfor omtaler hende som "doven" og "laver ikke en s...". Dette er meget sårende og skuffende for min datter - men også for os (den øvrige familie).

Folk kan (ifølge dem selv) tilmed være klogere end specialisterne! Min datter har bl.a. fået at vide, at hun bare kunne tage nogle kalktabletter! Jo, folk har mange "sjove" idéer om, hvordan hendes tilstand "bare kan fikses". Faktisk lidt trist hvis de vitterlig ikke ved bedre. ;o) Vi må så bare forsøge at glæde os over, at disse mennesker heldigvis ikke er blevet læger, kirurger eller lignende..! ;o)


Tilbage til selve kagen; "Chokoladebord i det grønne"

ALT på kagebordet er lavet af eller overtrukket med fondant; vasen, blomsterne, kagen med hindbærtopping, cupcakeholderen, de små bordeaux "chokolade kys" (læber), tallerkenen, skeen, kruset med chokolade og flødeskum samt selve dugen. ;o)

Jeg har dog anvendt lidt blomsterwire og -tape til at samle blomsterne i vasen og efeuranken forrest på bordet/kagen. ;o)

KLIK HER for en lille sang, mens du nyder din chokoladekage. ;o) ♥

Til min ældste datter

Jeg ville ønske, at jeg kunne helbrede dig, men det står desværre ikke i min magt. :o( MEN jeg kan til gengæld bl.a. lave kager til dig, elske dig og være der for dig. :o)

Jeg elsker dig min dejlige pige. ♥

Knus Mor

P.S.:
Trist at nogle mennesker vurderer dig ud fra det fysiske i stedet for dine gode sider og de ting, du er dygtig til. Du er jo bl.a. ret kreativ og bestemt ikke "tabt bag en vogn". ;o))
Havde din situation været anderledes, så er jeg overbevist om, at du f.eks. jobmæssigt kunne have drevet det vidt. Du kunne måske endda været blevet en af Walt Disneys dygtige tegnere? :o))

Et dejligt portræt, der ligner fuldstændig samt 
en "cartoon" tegning af vores herlige mopsblandinger,
Arkie og Baloo (RIP).

34 kommentarer:

 1. hvor rørende... jeg ønsker alt godt fremover... :)

  SvarSlet
 2. De bedste tanker herfra... og stor forståelse for din trang til at trøste og lige "komme ud med det" :)
  Ualmindeligt dejlig kagebord.

  Er det din datters tegninger?? Flotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Nanna

   Det gør ondt, at høre og se sit barn ked af det (igen igen) p.g.a folks "fordomme", så du rammer helt plet med dine ord; "min trang til at trøste og lige "komme ud med det"". ;o)

   Ja, det er min datters tegninger. :o))

   Slet
 3. ih altså jeg sidder lige og fælder en tåre ja de usynlige sygdomme er ikke rare at have er selv en af dem der har sådan en..men heldigvis kan vi en masse andre ting, din datter er utrolig dygtig til at tegne og det er et sødt brev du har skrevet til hende. Flot kagebord du er simpelthen en skrapsak til det med bageriet..:D

  SvarSlet
  Svar
  1. ØV, at du også har været uheldig med sygdom, det er jeg ked af at høre Anne. :o(

   Du har fuldstændig ret, I kan heldigvis så meget andet, også det jeg mener. :o)) Men ville selvfølgelig være rart, hvis ALLE andre også kunne se/indse det. ;o))

   Også tak for dine rosende ord om tegningerne (og kagen). :o))

   Slet
 4. Hold da op hvor nogle fantastiske tegninger - helt vildt flotte... Synd at hun skal kæmpe sådan og ja nogle mennesker kan desværre kun se dem selv... den kære jantelov!

  Ualmindelig flot kagebord - jeg er vildt imponeret og man kan sagtens se der ligger MASSER af kærlighed i den kage. Tilbage kun at sige at det lyder til i har en super dejlig familie som er gode til at støtte hinanden

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine dejlige ord Anita.

   Det varmer og betyder meget, at det ikke kun er mig (og den øvrige familie), der synes, hendes tegninger er fantastiske. :o))

   Knus retur til dig :o)

   Slet
 5. Får da helt tårer i mine øjne. Ja det er meget trist at folk har så travlt :(
  Men hvor er det godt hun har noget hun bare er super god til!!, det kan nogen gange være med til at fjerne fokus på de tunge ting man slæber rundt med, om ikke andet for en kort tid.
  Hun kan måske bruge det til noget i hendes fremtid :) Men dejligt at hun har den dejlig familie der støtter hinanden . Kzzzzzzz Mille

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, hvor dine ord varmer Mille. Går ud fra, at du tænker på hendes tegninger, når du skriver "er super god til". Det gør mig i hvert fald ekstra glad, og tror bestemt også at det vil have samme effekt på min datter. :o))

   Også kzzzzzzz til dig

   Slet
 6. Hold da op hvor din "kage i det grønne" fantastisk godt udført. Respekt :)
  Tegningerne er også vil flotte, sikke et talent. Hun burde søge ind på Truemax Academy.
  Hvad angår den usynlige sygdom, så gør det mig utrolig ondt at folk ikke kan forstå at ikke alle skavanker kan ses og de burde leve med hendes bare en dag, så de bedre kunne forstå. (Og måske holde deres k...)Jeg har også selv en kronisk rygskade, men er i dag fri for smertestillende da jeg nu modtager behandling (selv betalende)hos Body-sds. Det er værd at undersøge.
  Alt godt fremover Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Christina for dine søde og rosende ord, de varmer rigtig meget.

   Har noteret mig dine "forslag" - altid rart med nogle alternativer, der ER afprøvet, mange tak for det. :o)

   Slet
 7. Alt det bedste til din datter, og igen en smuk smuk kage og nogle super flotte tegninger.

  SvarSlet
 8. Jeg må indrømme at jeg sidder tilbage med en klump i halsen..
  Min kæreste står i dag som 30 årig, med en skadet hånd pga en arbejdsskade. Det har været enormt hårdt og han har levet de sidste 10 år med smerter og han er blevet nødt til at ændre sit hele liv.
  Smerterne er et helved, men folks manglende forståelse og fordomme er nok det der gør mest ondt.. Det gør ondt på mig, at folk taler om ham, som om han er doven..

  Det ER enormt sødt af dig, at bage en så fantastisk kage til din datter. Det er tydeligt at hun er værdsat og jeg er sikker på at hun fortjener det 100%..
  Forresten er hendes tegninger FANTASTISKE!!

  Kærligst Lea

  SvarSlet
  Svar
  1. Lea, er ked af at høre at I også har noget sådant at bakse med. :o(

   Ja, det gør virkelig ondt med sådanne bemærkninger, og var netop en sådan, der denne gang udløste kagen og mit skriveri på bloggen.

   Min datter bliver glad for at høre, at du synes hendes tegninger er fantastiske. :o)

   Godt din kæreste har dig. :o)

   Ønsker Jer alt godt

   Slet
 9. ja alt er jo blevet sagt...
  det er godt i har hinanden, til at støtte og opmundre, bliv ved med det.

  syntes også tegningerne er kanon flotte, det er skønt at din datter har det at gå op i.

  din kage er kanon... det er alle dine ting, men sammen med din lille fortælling bliver den bare endnu smukkere.

  håber påå det bedste for dig og din datter.
  men sammen lyder i til at kunne klare alt.

  kærlist katja.

  SvarSlet
  Svar
  1. Katja, tusind tak for din dejlige kommentar, den varmer - særligt at du synes om hendes tegninger. :o))

   Slet
 10. Jeg fældede lige en lille tåre......efterfølgende blev jeg rigtig harm på din datters vegne (og resten af jeres familie). Det er da utroligt som nogle mennesker ikke formår at se hvad deres medmennesker indeholder! Jeg tror at din/jeres datter er rigtig heldig, at have en engageret familie/netværk. Hun er utrolig dygtig og kreativ. Rigtig smukke tegninger du har lagt ud. Held og lykke til din datter i fremtiden.

  Kærligst Ann

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ann. Hvor er det skønt at høre og vide, at der findes kærlige og forstående mennesker. :o) Jeg bliver helt rørt over alle de søde og opbakkende kommentarer til især min datter.

   Slet
 11. Åhhh hvor gør det mig vred, på hendes, din og resten af din families vegne:o(
  Det menneskesyn der er ved at overtage, i dag, er simpelhen så rædselsfuldt.
  Jeg sidder selv, som socialrådgiver, med sygedagpenge sager hver dag, og hvis man når til konklusionen et tilstand er stationær og behendlingsmulighederne udtømte - ja så er der absolut intet man kan gøre mere.
  Det er så trist at omgivelserne er så hurtig til at dømme i stedet for at prøve at tale med hende først - før man dømmer.
  Samtidig burde man tænke sig om - det kunne jo være en selv der sidder i situationen en dag.
  Jeg er ikke i tvivl om, din datter nok skal klare sig, dels med de fantastiske kreative evner hun har og dels - men ikke mindst - med din og resten af familiens opbakning.
  Man skal behandle andre som man gerne selv vil behandles.

  Kærlig hilsen Erika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar Erika. :o)

   Det er dog ikke mere end 1-2 mdr. siden, min datter fik brevet, hvor der bl.a. stod " tilstand er stationær og behandlingsmuligheder udtømte. En trist besked men samtidig også en lettelse, da vi ofte hos de forskellige instanser har mærket undertonen af, at det nok var bare var noget psykisk og ikke fysisk. Det har været en rigtig en hård og sej kamp for min datter at komme hertil.

   Også kærlige hilsner herfra

   Slet
 12. Det er, desvæære, blevet en unødvendig lang og sej kamp man skal igennem, specielt efter lovgivningen blev ændret for et par år siden. Den er gennemsyret af mistro og mistillid:o( Jeg oplever selv, at sidde og føle mig totalt magtesløs i forhold til de manglende muligheder for at hjælpe og håber at der snart kommer nogle ændringer, så det bliver lidt lettere.
  Jeg er meget ked af at høre, at din datter blevet mødt med mistro - det er bare så uanstændigt. Der er ingen mennesker der skal behandles sådan - man er jo ikke selv skyld i at havne i en sådan situation, og burde have al den hjælp man har brug for, for at kunne komme videre i sit liv på en ordentligt måde, uanset hvad.
  Jeg håber at din datter kan se beslutningen som en ny mulighed.
  Kærlig hilsen Erika

  SvarSlet
  Svar
  1. Med det brev håber vi, at det bliver lidt nemmere for hende fremover - både med hensyn til hjælp og "ro". Vi afventer i hvert fald på "det bedste". :o)

   Vores datter er udeboede (21 år) - takket være hendes kæreste, :o) der kan hjælpe hende i hverdagen. Alene ville hun have rigtig svært ved at klare sig selv.

   Slet
 13. Tillykke med datteren og håber hun får en dejlig dag. Godt hun har en familie, der elsker hende. Mennesker kan være ond og grusomme, især overfor nogen/noget de ikke helt forstår.
  Dejlig kage og nogle rigtig flotte tegninger.
  God Sankt Hans

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Gitte. :o)

   "Chokoladebordet" er til min ældste datter.

   Det er min yngste datter (og mellemste barn), der har fødselsdag i dag. :o)

   Også god Sankt Hans til dig

   Slet
 14. hvor er det trist for din datter, men en ting kan hun være glad for, og det er at ha sådan en dejlig mor som dig ;-)

  hilsen Pia

  SvarSlet
 15. Hej Bettina.
  SUPER smuk kage!!!
  Sikke en trist historie omkring din datter!!!!
  Jeg kender selv fornemmelsen af at gå med en "usynlig" sygdom, og at man ikke møder forståelse. Så jeg føler virkelig med din datter, og ved at jeger kærlighed til hende betyder ALT!!!
  Sikke et talent hun har!!!!! Jeg er kreativ med mange ting, men tegning er bestemt ikke en af dem, desværre.... Kan man evt bestille tegninger ved hende?
  Hvis det er kan du kontakte mig via facebook, eller på email rumbanisse@hotmail.com

  Mange hilsner
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine søde ord Helle. Ked af at høre, at du desværre også har dit at trækkes med. :o(

   Kopierer og sender det du har skrevet til min datter. :o)

   Slet
 16. Hej Bettina (og din datter)

  for det første: SUPER FLOT KAGE!

  For det andet vil jeg bare sige at jeg føler med jer. Jeg har selv en del smerter i min krop der til tider gør det svært for mig at arbejde eller tage mig af min børn. lægerne kan ikke finde ud af hvad det er og jeg kan ikke få noget smertestillende andet en alm ipren (og de har ikke rigtig noget effekt). Mange undre sig også især da jeg aldrig har været ude for en ulykke eller mislykket operation og tror det er noget jeg finder på (selv min mor tror vist ikke helt på mig).

  Ros til dig for at være der for din datter.

  QnuZ Naomi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Naomi

   Det er slemt nok i sig selv at "trækkes" med en skjult sygdom, MEN at man oven i mødes af tvivl og mistænksomhed fra omverdenen er nok den værste og sværeste del af det. At skulle kæmpe med den del gør faktisk mere ondt end selve de fysiske smerter. :o( Man har jo især brug for forståelse og accept men også opbakning, så man bedst muligt kan komme gennem hverdagen.

   Mine tanker går til dig - ønsker og håber på alt det bedste for dig.

   Knuz Bettina

   Slet
 17. HOLD NU ferie - du er dygtig!!! Fantastisk kage - nænnede I at spise den??

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. :o) Ikke lige de første 30 min., min datter ville gerne have lov til at kigge lidt på den først. ;o)

   Slet