søndag den 13. maj 2012

Italiensk marengs

Opskriften er fundet og set i flere forskellige kagegrupper

300 g sukker
100 g (= 1 dl) vand

30 g sukker
150 g pasteuriseret æggehvider

I en lille gryde/kasserolle varmes 300 g sukker og vand til en tyk masse (eller ca. 115 grader).


Mens sukkerlagen "koger" piskes 30 g sukker og æggehviderne stift og skummende.

Pisk imens sukkerlagen hældes i en tynd stråles i de stift piskede æggehvider. Pisk (ca. 10 min. i røremaskine) indtil marengsen bliver blank og der dannes "toppe" (når der "trækkes" op i den).

Farve og smag kan tilsættes efter ønske.


TIP
Er der noget til overs, kan man lave små "kyskager" (marengs). På bagepapir sprøjtes (med tylle) små kyskager. Bages ved ca. 150 grader i 30-45 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar