torsdag den 12. april 2012

Jordbærkage

En nem og lækker kage med dejlige friske jordbær
Passer til springform ca. Ø22 cm

Synes denne kage/opskrift fortjener at blive genudgivet - især da jordbærsæsonen jo nærmer sig med hastige skridt. :o)

Dej
125 g smør
300 g sukker
125 g hvedemel
3 æg
100 g makroner
1½ spsk mandelessens

Kagecreme (nem)
½ pose vanillekagecreme
2,5 dl mælk
2,5 dl piskefløde

Topping
½ pose chokoladespåner*
½ pose overtrækschokolade*
1 bakke friske jordbær

* Kan erstattes med anden chokolade efter eget valg.
 
Smørret smeltes. Rør sukker sammen med æg. Det smeltede smør
afkøles let, inden det hældes i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser, hvor makronerne samtidig knuses, og rør det hele i æggemassen. Chokoladespånerne vendes i, og mandelessens tilsættes.

Hæld dejen i en smurt springform. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30–40 min. Tages ud af formen, mens den stadig er lun og afkøles på rist. Afkølet, før kagen lægges sammen.

Pulveret til kagecreme piskes med mælken. Fløden piskes til flødeskum. Vend kagecremen i flødeskummet.

Kom cremen på kagen og læg (skyllede, aftørrede og) halverede jordbær på. Til sidst pyntes med smeltet overtrækschokolade.

Man kan selvfølgelig også anvende andre bær og/eller frugter til denne kage. :o)

5 kommentarer:

  1. Den er god..!! ;)

    SvarSlet
  2. Svar
    1. kan man putte bagepulver i ? og kan man undværer mandelesen?

      Slet
  3. Har ikke haft anvendt bagepulver, det er ikke nødvendigt. Prøv dig evt. frem. :)
    Du kan godt undvære mandelessens, men vær opmærksom på, at det har indflydelse på smagen.

    SvarSlet