torsdag den 12. april 2012

Chokoladefondant

200 g Marshmallows (skumfiduser til grill)
1 spsk vand
1-2 tsk lys sirup (eller glukosesirup)
150 g chokolade (mørk, lys eller hvid)
300-400 g flormelis

Marshmallows, vand og glukosesirup smeltes i microoven.

Chokoladen smeltes over vandbad (eller microovn) og blandes med de smeltede Marshmallows.

Flormelis æltes i lidt af gangen. Hellere for lidt end for meget, da man jo altid kan ælte mere flormelis i. ;o) Ved for meget flormelis bliver fondanten tør og revner, når man skal overtrække kagen.

Lad chokoladefondanten ligge og samle sig (bare lige ganske kort) inden den udrulles.

Ælt chokoladefondanten godt igennem (= håndvarm) inden den udrulles og anvendes til overtræk. Smør evt. underlaget med Petal Base (eller Palmin) i stedet for at duste med Maizena.

7 kommentarer:

  1. Hvad nu hvis man ikke har en microovn?

    SvarSlet
    Svar
    1. Man kan alternativt smelte marshmallows over vandbad, lige som man f.eks. gør med chokolade.

      Se evt. vandbadsindsats her:
      http://www.momses-univers.blogspot.com/2012/01/vandbadsindsats.html

      Slet
  2. Hvis man laver det som hvidchokoladefondant, kan man så farve det med pastafarve, eller kan man ikke det pga chokoladen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vil ikke anbefale de alm. pastafarver til farvning af chokolade. Disse pastafarver er vandholdige. Vand kan ødelægge chokoladen.

      Vil anbefale pulverfarver eller olieholdige farver til farvning af chokolade.

      Eksempel på olieholdig farve:
      http://specialkoebmanden.dk/chokoladeforme-tilbehoer-27/4-stk-farve-saet-til-candy-melts-og-chokolade-3728.html

      Slet
  3. Mange tak for svaret :-)

    SvarSlet
  4. Hvorfor kan man ikke bruge pastafarve pga der er vand i, der er jo vand i opskriften?

    SvarSlet
    Svar
    1. En tanketorsk fra min side - jeg svarede på farvning af chokolade. ;o) Beklager.

      Du bør godt kunne anvende pastafarve i chokoladefondanten.

      Slet