søndag den 18. marts 2012

Swiss Meringue Buttercream

Opskriften er lidt a la Martha Stewart's opskrift. ;o)

Swiss Meringue Buttercream (SMBC)

Opskriften giver til ca. 12-14 cupcakes
- afhængig af størrelsen på swirls eller lignende ;o)

Cremen er dejlig luftig og smager godt - men ved et alt for tykt lag/topping bliver den lidt for sød efter min personlige smag. ;o)

3 pasteuriserede æggehvider
250 g sukker
100 g smør (blødt)
1 tsk vanilleekstrat (eller 1,5 tsk vanillesukker)
Evt. (pasta)farve

Over vandbad piskes (med elhåndmisker) æggehvider og sukker. Pisk til sukkeret er opløst (3-5 minutter).

Skålen tages af vandbadet og cremen piskes i ca. 10 minutter. Æggehvidemassen skal afkøles helt.

Tilsæt vanille. Tilsæt smør lidt efter lidt samtidig med der piskes. Tilsæt evt. farve.

Forslag til forskellige smagsvarianter
1 tsk orangeolie
1 tsk citron- eller limeolie
Smeltet chokolade (f.eks. bittersød mørk)
Likør eller spiritus (f.eks. Amaretto eller brun rom)
4-5 spsk bærpuré (eller marmelade)
Knuste Oreo's
Og meget andet...

Mulighederne er rigtig mange for at få den smag og farve, man ønsker. ;o)

Se hvordan Dyann laver SMBC:


Cremen kan fryses. Tøes langsomt op i køleskabet (dagen før brug). Tag ud af køleskabet og stil på køkkenbordet, så den får stuetemperatur, hvorefter den piskes op inden anvendelse. Nogle gange skal den piskes LÆNGE (afhængigt af kondens; smørtype) før den får en god konsistens.

KLIK HER for at se, hvordan toppingen kan tylles på.

-------------------------
Webshop: www.momsesunivers.dk

2 kommentarer:

  1. kan man bruge denne smørcreme som rosetter på en kage som pynt

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja :)
      Hej Katja

      Ja :)
      Der kan også anvendes IMBC
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/02/italien-maringue-butter-cream.html
      eller choko frosting
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/03/hvid-choko-frosting.html

      Mvh Bettina

      Slet