onsdag den 7. marts 2012

Sådan overtrækkes en kage med fondant

Jeg har desværre ikke fået taget billeder af, hvordan jeg overtrækker en kage med fondant. Måske også lidt svært både at overtrække kagen og tage billeder samtidig. ;o)

Jeg har derfor fundet en video, der viser, hvordan man overtrækker en RUND kage med fondant.



Det er flormelis, der drysses/dustes på bordet.

Jeg anvender ikke selv flormelis, men smører i stedet underlaget med et tyndt lag Petal Base (drøjt kokosfedt), så fondanten ikke klæber fast til underlaget. Synes det virker bedre og giver heller ikke fondanten et støvet/melet udseende. :o)

FIRKANTET kage:


Uanset om fondanten er hjemmelavet eller færdigkøbt, så er det vigtigt, at den æltes RIGTIG GODT igennem (= håndvarm), inden den udrulles og anvendes til overtræk og modellering.

Et lille tip er at give fondanten ca. 5-10 sek. i microovnen (afhængig af "klumpens" størrelse), så den bliver let opvarmet, så skal den nemlig ikke æltes knap så meget og længe. ;o) Vær opmærksom på at fondanten kan blive MEGET varm inde i midten, hvis der gives for meget varme.

5 kommentarer:

  1. Det ser super ud :-)

    Er det samme fremgangsmåde med marcipan?

    Kh Sidsel, 13 år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det skal dog ikke æltes ret meget og slet ikke opvarmes i microovnen. :o)

      Slet
    2. Ok, Tak skal du have :-)

      Slet
  2. Linket med den rundekage kan ikke vises. Har du link??

    Hvad er Petal Base?

    Vær sød og svar på min email, sabbil@live.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Videoen findes tilsyneladende ikke mere, så har opdateret med et nyt link. Tak for info. :)

      Petal Base er et vegetabilsk fedtstof (drøjt i brug)

      Mere uddybende e-mail er også sendt til dig :)

      Mvh Bettina

      Slet