tirsdag den 6. marts 2012

Hvid choko frosting

200 gr hvid chokolade
2,5 dl flormelis
2,5 dl smør, stuetempereret

Smelt chokoladen over vandbad. Afkøl helt.



Pisk flormelis og smør til den er hvid og luftig.

Hæld langsomt den afkølede chokolade i smørcremen - pisk indtil den er let og luftig (ca. 1-2 minutter).

TIP
Lad ikke den hvide chokolade blive for varm, da den så risikerer at skille.

-------------------------
Webshop: www.momsesunivers.dk

24 kommentarer:

  1. Hej Bettina, kan den frostning godt anvendes til opsmøring af kagen, inden der bliver lagt fondant over?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, men husk at anvende "rigtigt" smør (ikke den bløde smørbare), der kan stivne.

      Slet
  2. Når du skriver "rigtig" smør, hvilken slags smør mener du så?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er er stiv og hård og ikke smørbar lige fra køleskabet (f.eks. Lurpak). Den smørbare (f.eks. Kærgaarden) vil jo forblive blød hele tiden, også selvom den stilles i køleskabet.

      Slet
  3. hvor mange muffins bliver der til af denne potion?

    SvarSlet
  4. Vil tro 12-15 stk - dog afhængigt af mængden på hver enkelt muffin/cupcake.
    Har endnu kun selv fået den anvendt til de "store" kager. ;o)

    SvarSlet
  5. Hvor meget er 2,5 dl smør i gram ?? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Er ikke hjemme p.t., så kan ikke tjekke, men mener det svarer til ca. 225 g

      Slet
  6. Den er bare god, det må jeg sige, Jeg brugte den på chokolade muffins, og det smagte godt må jeg sige...

    SvarSlet
  7. Kan man bruge den til lag i kagen ligesom fx tobleronecreme?

    SvarSlet
  8. Hej Bethina.Havde regnet med creme chease frosting i et svømmebassin som vand,men mon den her kunne bruges.Den kan vel sagtens farves.

    MVH

    Lone Grønnemark

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lone

      Vil umiddelbart sige ja, MEN jeg er dog ikke helt klar over, om det er nødvendigt at anvende farver beregnet til chokolade.

      Mange kagehilsner
      Bettina

      Slet
    2. P.S. En pulverfarve må dog kunne anvendes, da den jo ikke er vandholdig. :)

      Slet
  9. Kan man farve cremen med hvid pulverfarve for at få den mere hvid end brækket hvid

    SvarSlet
    Svar
    1. Har ikke prøvet at anvende "superwhite icing whitener" sammen med chokolade. Men det er da bestemt en lille test/forsøg værd. :o)

      Slet
  10. Hej momse :) ville jeg kunne bruge denne frosting til at dække en stor kage med rose swirls?

    Mvh Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria
      Ja, det kan du sagtens :)
      Mvh Bettina

      Slet
  11. Passer denne til en hindbær muffins som sættes sammen til en kjole, serveres til en konfirmation

    SvarSlet
  12. Hej. Er denne stiv nok til at man kan lave roser med tylpose på siderene af en lagkage? Og smager det meget af smør?

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan sagtens anvendes til tyllede rossetter på kagen.

      Smørsmagen er mere gennemtrængende end chokoladen, men du kan sagtens ændre lidt i forholdene. Prøv dig lidt frem - lav små test portioner. :)

      Slet
  13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet