mandag den 5. marts 2012

Grand Marnier creme

Portionen giver ca. 1 lag i Ø22 cm kage

2,5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
50 g blød nougat
2-3 spsk Grand Marnier

Kom fløde, chokolade og nougat i en gryde. Varm op til kogepunktet (må IKKE koge) mens der omrøres.

Hæld flødeblandingen i f.eks. en skål og sval. Tilsæt Grand Marnier. Kom husholdningsfilm over, skal helt ned og røre flødeblandingen (for at undgå kondens).

Stil på køl i minimum 8 timer - men gerne til dagen efter.

Cremen kan anvendes som den er - eller piskes op.

6 kommentarer:

  1. Hold op hvor er den bare en rigtig god og lækker creme. Den smager godt på lyse som chokolade bunde

    SvarSlet
  2. Og man kan sagtens skifte grand marnier ud med cognac, den bliver bare ikke så sød, men smager faktisk rigtig godt

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder super Helle. Denne info kan andre måske have glæde af. :o) Som du ved, er jeg jo ikke selv til cognac. ;o)

      Slet
  3. Hej, jeg har prøvet at lave den med whiskey, det var også bare et kæmpe hit..;O) tak for hjælpen endnu engang. kh Gitte

    SvarSlet
  4. Dejligt at høre - tak for tilbagemeldingen. :o)

    SvarSlet