mandag den 5. marts 2012

Daimcreme

Portionen giver ca. 2 lag i Ø22 cm kage

0,5 ltr. piskefløde
2-400 g Daim (Marabou Daim chokolade)

Kom piskefløde og Daim (mindre stykker) i en gryde. Varmes op til kogepunktet (må IKKE koge) under omrøring - indtil Daimen er helt smeltet.

Hæld flødeblandingen i en skål e.lign. Læg husholdningsfilm over, skal helt ned og røre ved flødeblandingen (så der ikke dannes kondens).

Stil på køl i minimum 8 timer - men gerne til dagen efter.

Pisk cremen op - pas på ikke at piske for meget, så den bliver grynet.

Ønskes lidt "knas" i cremen vendes lidt hakket Daim i til sidst.



Cremen kan også laves på denne "lette" måde

Smelt chokoladen over vandbad og køl af. (Afkøles blot til temperatur, der ikke smelter flødeskummet).

Pisk fløden stiv. Vend den afkølede chokolade i flødeskummet. Cremen er klar til brug, men kan med fordel sættes i køleskabet ca. 20 min. inden anvendelse.


Cremen kan fryses. Efter optøning røres cremen evt. op med lidt friskpisket flødeskum.

12 kommentarer:

  1. Kan man bruge disse cremer ligesom man kan bruge mousse? Tænker nemlig - siden der ikke er husblads i, stivner den vel ikke og kan have tendens til at flyde ud over kagen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, men lad dem lige stå lidt, så de kan få lov at sætte sig, inden de fyldes i kagen.

      Hvis du vil have dem fastere, så tilsæt 2 blade husblas pr. halve liter fløde.

      Slet
  2. Hvis man laver den lette udgave af daim cremen, kan man så godt sætte den på køl og først bruge den dagen efter? Hvad man man evt. sætte til en daim creme?

    SvarSlet
    Svar
    1. Louise, den kan godt stå på køl til dagen efter.
      F.eks. hindbær, brombær, lime, appelsin o.a.
      /Bettina

      Slet
  3. Hvornår skal man tilsætte husblas? er det inden den sættes på køl?

    SvarSlet
  4. Hej. Hvis man bruger mere daim chokolade, end der står, bliver den så bare stivere? Tænker hvis jeg bruger 350 g. til kun 1/4 fløde. Tror du det bliv blive godt?"

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vil blive mere stift. Men prøv dig lidt frem. :)

      Slet
  5. Når du skriver ca 2 lag, hvor tynde lag er det så? Jeg har købt nogle færdiglavede chokolade lagkagebunde :)

    SvarSlet
  6. Hej
    Har du evt en opskrift uden husblas?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nu er det ikke mig du spørger, men opskriften på denne side ER uden husblas. :)

      Slet
  7. Kan den øverste opskrift også fryses? og evt. mens den er i den færdige kage?

    SvarSlet