tirsdag den 6. december 2011

Skildpaddecreme

Portionen giver ca. 2 lag i Ø22 cm kage

0,5 ltr piskefløde
6-8 stk. kæmpe skildpadder (á 28 g) ("Skildplader" kan også anvendes)
50-100 g mørk eller lys chokolade (efter smag - kan godt undlades)

Der er 2 måder at lave denne creme på

1:
Smelt chokoladen og skildpadderne (hakkes i mindre stykker) i fløden ved svag varme.
Dæk til med husholdningsfilm. Filmen skal helt ned og røre ved cremen.
Sæt på køl minimum 8 timer - men gerne til næste dag.
Pisk med el-håndmisker e.lign. blandingen op til let og luftig creme. Det tager lidt tid at få pisket cremen op.

(Tilsæt evt. lidt flormelis under piskningen, så den ikke "flyder ud". Men det burde ikke være nødvendigt).

2:
Hak chokoladen i mindre stykker og smelt over vandbad. Køles af.
Pisk flødeskummet stift.
Vend den smeltede chokolade i flødeskummet.
Sæt på køl minimum 1/2 til 1 time.

10 kommentarer:

  1. Ved mulighed 1 skriver du at man kan komme lidt flormelis i så den ikke flyder ud, gør det cremen mere fast?

    SvarSlet
    Svar
    1. Cremen i skildpadderne stivner jo ikke helt. Dette kan afhjælpes lidt med flormelis. Men det gør også cremen lidt mere "sød" i smagen. Alternativt kan tilsættes 2-3 blade husblas.

      Slet
  2. Hvordan tilføjer du husblassen hvis det er?

    SvarSlet
    Svar
    1. Pernille,

      Udblød husblas i koldt vand i 10 min. Kram vandet af.

      1. Smeltes den varme fløde.

      2. Smelt husblas med 1 spsk fløde/flødeskum over vandbad. Lad afkøle. Rør 1-2 spsk af skildpaddecremen i. Afkøl til stuetemperatur. Rør i skildpaddecremen, der også skal have stuetemperatur.
      Det er vigtigt at der ikke er for stor temperaturforskel på husblasblandingen og den øvrige creme, når de blandes sammen, da det ellers vil klumpe og/eller trevle.

      /Bettina

      Slet
  3. Går ud fra man sagtens kan bruge mini skildpadder - bare samme antal g, som med de kæmpe.
    I stedet for chokoladen som du tilføjer i den første creme, kan man bare tilsætte flere minipadder - eller vil det gøre at de ikke kan piskes op ?
    Er det bedst at tilføje chokoladen eller ej ? (hvis ikke skildpadderne dur).

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens anvende mini skildpadder, har netop noteret gramvægten af samme årsag. :)
      Hvis du tilsætter ekstra skildpadder og er nervøs for, at den ikke bliver fast nok, så kan du tilsætte 1-2 blade husblas pr. halve ltr. fløde.

      Slet
  4. Hvis man i måde 1 tilsætter 2-3 blade husblas, skal den så stadig piskes op?

    SvarSlet
    Svar
    1. Afhængigt af, hvad du skal anvende den til, så behøver den muligvis ikke at blive pisket op. Giver dog et lidt andet resultat mht til konsistensen.

      Slet
  5. Hej!
    Jeg skal lave en firkantet kage ca 25x35 hvor et af lagene skal være skildpaddecreme - det andet hindbærmousse. Hvor mange portioner, vil du tro jeg skal bruge?
    P.S tak for en supergod side - bruger rigtig mange af dine opskrifter ����

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,

      Portionen giver 2 lag til Ø22 cm = 1/2 portion til 1 lag. Laget bliver ca. 2 cm tykt.

      Se her, hvordan du kan beregne mængden
      http://momses-univers.blogspot.dk/2015/03/hvordan-beregnes-mngden-af-dej-og.html

      Kagehilsner
      Bettina

      Slet