lørdag den 3. december 2011

Sådan laves græskarret

Da jeg lavede min græskarkage, bagte jeg 2 stk. firkantede kager á 20 x 30 cm. Hver kage blev flækket i 3 dele. Brug 2 ens skåle til at samle kagen i.

Græskarret kan laves på følgende måde:

Du behøver ikke fore skålen med et kagelag, som jeg har gjort her på billedet.

Læg fryseposer i skålene. Gør det nemt at få kagen ud bagefter.
Skær en cirkel ud i kage og læg i skålen.
Kom et lag creme/mousse oven på kagelaget.
Læg skiftevis kage og creme/mousse til skålen er fyldt op.
Afslut med et kagelag.
Luk fryseposen op om kagen. Stil i køleskab til næste dag.
Kagerne tages ud af skålene og lægges oven på hinanden.
Skær riller = fordybninger i græskarret.
Smør kagen op.
Stil i køleskab til opsmøringen er stivnet.
Hvis du ikke synes, det er ok, så giv et lag mere og stil på køl.
Overtræk kagen med et tyndt udrullet lag fondant.
Brug en smooter til at udglatte evt. ujævnheder,
så græskarret får en pæn glat overflade.

Kageresterne kan du evt. komme i en fysepose og lægge i fryseren. Så kan du altid senere tø dem op ved stuetemperatur og bruge dem til at lave trøffel-/romkugler af. ;o)


11 kommentarer:

 1. Det ser virkelig godt ud. Nu undrer jeg lidt over hvordan du fik kagen i skålen som bund?

  SvarSlet
 2. Pia R.: Tak. :o) Håber jeg har forstået dig korrekt, ellers spørg igen. ;o)Skar en EKSTRA STOR kagecirkel ud af den firkantede kage, der kunne dække hele skålen incl. siderne. Løftede kagecirklen med hænderne fra skærebrættet over i skålen.

  SvarSlet
 3. Tak... Jeg tænker på den skål som du bagepapir i og kagebund så den får dybde/form som skål men samtidig er kage... Det er så genialt lavet. For man kan jo også gøre det til at lave andre runde ting samtidig at der lage i dem istedet for kun kage:-)

  SvarSlet
 4. Pia R. bemærk at det ikke er bagepapir men en opklippet frysepose, der er i skålen. Du kan også anvende husholdningsfilm i stedet for frysepose. Ja, det smarte er også, at man ikke skal finde ud af, hvor lang tid og på hvor mange grader kagen skal bages, hvis man bruger en "halvrund" bageform. Disse bageforme koster jo også noget, og hvor tit får man dem så lige brugt efterfølgende. ;o) Glas-/plastskåle er billigere, og man har som oftest allerede forskellige størrelser og faconer i sit køkken. :o)

  SvarSlet
 5. Tak.. Ja, det er rigtig.. når man tænker på hvormeget det specielle ting som koster en formue og hvormange gange man så få brugt. Så er det bedre tænke lidt ekstra og bruge hjernen. Tusind Tak for at du vil dele din ide med andre.. Min hjerne havde nok kommet på den løsning:-) Så er det jo rart at man kan se andres hjerne tanker :-D

  SvarSlet
 6. Hej virkelig smart og genialt arbejde superflot, men jeg forstår stadig ikke trylle kunsten med den runde del af kagen som Pia spurgte efter. Hvordan får den runde del af kagen? Måske jeg er dum, men kan ikke gennemskue det ;(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er som at lægge en lagkage sammen med runde bunde (cirkler).

   Den første bund/cirkel er skåret eksta stor, da den går op ad skålens sider.

   Start med at lægge en frostpose i skålen og læg den første kagebund (cirkel) op ad siderne, kom et lag mousse/creme i, læg endnu en bund i og et nyt lag mousse/creme, afslut med en bund.

   På billede nr. 2 og 3 kan i højre side ses, at bunden/cirklen er skåret ud af en firkantet kage.

   Ved ikke om det hjalp, ellers spørger du bare igen. :o)

   Slet
 7. Jeg har lige endnu et spørgsmål til den runde form :-) Kan man også bruge en endnu større skål eller måske en wok? Hvis man skal lave kroppen til et dyr? Og hvordan undgår man, at den splatter ud? Skal den bare stå i køleskabet natten over?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan både anvende mindre eller større skåle e.lign.

   Hvis du er nervøs for at moussen/cremen skal flyde ud, så sørg for at den er tyknet/stivnet, inden du fylder i kagen.

   Kagen med mousse/creme kan sagtens stå i køleskabet natten over.

   Slet
 8. Kan man overtrække med marcipan i stedet? Jeg har aldrig prøvet fondant før, men er stor fan af marcipan, som plejer at fungere fint for mig på firkantede og runde kager - men kan det bruges på sådan en kugleformet kage..?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther,

   Ja, man kan godt anvende (overtræks)marcipan. Kræver måske lidt øvelse, så det ikke går i stykker... men sådan er det vel med de fleste ting. :)

   Mvh Bettina

   Slet