tirsdag den 6. december 2011

Pistaciecreme

Har fundet opskriften på nettet

2 dl piskefløde
1 dl mælk
50 g pistaciemarcipan (alternativt pistaciemasse)
25 g fint hakkede pistacienødder
25 g sukker
2 bg pasteuriserede æggeblommer

Marcipanen røres ud med lidt fløde. Kom det i en tykbundet gryde med resten af fløden og mælken. Bring det til kogepunktet.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Hæld den varme flødeblanding i æggemassen, mens der røres grundigt.

Bland de fint hakkede nødder i.

Hæld det tilbage i gryden og opvarm til kogepunktet, mens der piskes godt. Cremen må IKKE koge, da den så vil skille.

Sæt gryden ned i et isbad så den afkøles hurtigt - rør grundigt.

11 kommentarer:

  1. bg, er det 2 bagger past. æggeblommer ?

    SvarSlet
  2. Hvilken creme tror du vil passe sammen med denne? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo altid et spørgsmål om smag og behag. :o) Men en bærmousse (f.eks. hindbær) af let "syrlige" bær smager fint sammen med pistaciemarcipanen.

      Slet
  3. Hvor kan man købe pistacie marcipan?? kan man ikke bare bruge pistacie masse????

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det kan være svært at finde. :o( Man kan goså lave pistaciemarcipanen selv: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=22527.
      Du kan godt anvende pistaciemasse.

      Slet
  4. Hvilken kage vil denne passe i? Ska lave en skære kage af en slags med 2 slags fyld og syntes denne lyder lækker:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne creme kan sagtens gå til både lyse og mørke kager. Jeg kan godt li' den til en chokoladekage (eller f.eks. jordbærtærte).

      Slet
  5. Hej Bettina.
    Jeg prøver at finde noget fyld til barnedåb. Har termin om en lille måned og ved ikke kønnet. Hvis det bliver en dreng, vil jeg gerne have den i "drenge farver". Tænkte derfor på om denne creme er lidt lysegrøn i det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Så dejligt - TILLYKKE. :o)

      Hvis jeg husker korrekt, så får cremen med marcipanen ikke rigtig kulør eller i hvert fald meget lidt. Pistaciemassen er i hvert fald GRØN, så der bliver cremen farvet. ;o)

      Ellers bland lidt farve i fløden, så kan du jo altid "forstærke" den grønne farve. :o) Det bedste er at tilsætte farve INDEN fløden piskes.

      Slet
  6. Stivner den på køl ? eller skal den Piskes op ? :)

    SvarSlet