onsdag den 28. december 2011

Nøddesmåkager

Opskrift af Mette Blomsterberg, Det Søde Liv

Portionen giver ca. 35 stk.

Dej
250 g mel
200 g smør (stuetempereret/ blødt)
100 g sukker
½ vanillestang (evt. polynesisk)
½ tsk stødt kanel
 
Alle ingredienserne røres godt sammen med en spartel på røremaskine. Alternativt håndmikser med piskeris. Dejen kommes op i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjtes ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone. Husk at lave lidt afstand mellem kagerne.
  
Blanke nødder
Ca. 40 hele hasselnøddekerner
1 spsk honning
1 spsk vand

Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet. Placér en blank nød på hver af kagerne.
Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 15 – 18 minutter.
Nøddesmåkagerne opbevares i en tætsluttende dåse.

-------------------------------------
Webshop: www.momsesunivers.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar