onsdag den 21. december 2011

Julet appelsinmousse

Portionen giver ca. 2 lag i Ø22 cm kage

2,5 dl piskefløde
0,2 tsk kanel
1 knivspids ingefær
1 knivspids kardemomme
12 hele nelliker
25 g flækkede mandler med hinde


Kog alle ingredienserne godt sammen. Si blandingen i en skål og læg husholdningsfilm over. Filmen skal helt ned og røre ved fløden. Stilles på køl min. 8 timer men gerne til dagen efter. Piskes til flødeskum (kan godt tage lidt tid).


Lav en appelsinsirup af

3 dl siet appelsinsaft (4-5 appelsiner)
150 g sukker

Koges ind til ca. halvdelen. Udblød 4-5 blade husblas (kram vandet af) og smelt i siruppen. Lad siruppen afkøle til stuetemperatur. (Må ikke kunne smelte flødeblandingen).

Pisk flødeblandingen op. Tag 1-2 spsk og rør i siruppen, hvorefter siruppen vendes med resten af flødeblandingen. Sæt på køl og lad stivne delvis.

2 dl fløde piskes stift (pas på ikke at overpiske, så det skiller). Vend flødeskummet i appelsin-/flødeblandingen. Sæt moussen på køl til den er helt stivnet.

Tip: Kom moussen i en frysepose. Klip et hul i det ene hjørne, så er det nemt at trykke ud, når det skal fordeles på kagelaget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar