tirsdag den 6. december 2011

Chokolade smørcreme

70 g flormelis
3 bg pasteuriserede æggeblommer
100 g smør, stuetemperatur (brug "rigtigt" smør, skal kunne stivne)
100 g chokolade (kan erstattes med kakaopulver)

Smelt chokoladen over vandbad. Køl lidt af.

Flormelis og æggeblommer piskes godt. Rør smør og den smeltede chokolade i æggeblandingen.


Tilsæt evt. hakket chokolade og brug det som fyld eller topping.

Smørcremen er fryseegnet.

5 kommentarer:

  1. HejMomse :)

    Har studeret din side meget efterhånden :) og må erkende den er fantastisk. Jeg er helt grøn i denne kageverden og tænker jeg ville starte i det små med chokolade cupcakes med vanilie dims på toppen :D Men kan ikke finde en opskrift herinde med vaniliecreme :/ Kan du mon hjælpe mig :)

    Mange hilsner AnnBetina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej AnnBetina

      Dejligt at høre - og tak. :o)

      Vanillefrosting:
      500 g flormelis
      250 g smør (der stivner på køl).
      Vanilleessens (smag dig frem)
      Lidt mælk til at justere konsistensen.

      I stedet for mælk (nu det er chokolade cupcakes) kan der tilsættes appelsinssaft og/eller fintreven appelsinskal (økologisk).

      Pisk smør og flormelis godt og luftigt (fuld "skrald" i 10 minutter). Tilsæt vanille og lidt mælk, hvis frostingen er for fast/tyk. Men kun LIDT ad gangen, da frostingen kan blive for flydende (særligt på denne årstid; varmen).

      Det er vigtigt at smøret bliver meget hårdt på køl, da dine swirls ellers ikke vil holde.

      Alternativt kan laves en ostecreme:
      http://momses-univers.blogspot.dk/2012/02/osteglasur.html

      Mange kagehilsner
      Momse

      Slet
  2. Hej momse.

    Ville denne creme kunne bruges til at tylle op på kanten af en kage istedet for at bruge flødeskum?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle,
      ja det er muligt :)
      Mvh Momses

      Slet
  3. Hej.
    Hvor meget rækker denne portion til?

    SvarSlet