onsdag den 23. november 2011

Red Velvet Cupcakes

Ca. 12-14 stk.

250 g hvedemel
½ tsk salt
1-3 tsk kakao
115 g smør, blødt
3 æg (2 hvis de er store)
1 tsk vanilleessens (alternativt 1-2 tsk vanillesukker)
275 g sukker
1,5-2 fl rød frugtfarve (57-76 ml)

2,5 dl kærnemælk
1 tsk klar eddike
1 tsk bagepulver



Rør mel, salt og kakao sammen i en stor skål. I en anden skål røres smørret blødt - tilsæt sukker og rør til det er let og luftigt (tager lidt tid, brug evt. elhåndmikser). Tilføj æggene ét ad gangen og rør indtil det er en ensartet masse - tilsæt derefter vanillesukker.
I et målebæger blandes kærnemælk med den røde frugtfarve.
Tilsæt melblandingen og kærnemælken lidt efter lidt i smørblandingen - rør stille og roligt. I en lille kop blandes eddike og bagepulver - lad "bruse op" og vend det hurtigt i dejen. Fordel dejen i cupcake-formene.

Bages ved 175 grader i ca. 15 min. - tjek evt. med en tandstik e.lign. om de er færdige, der må ikke hænge dej ved. Afkøl kagerne helt, inden der kommes "topping" på.

Topping: Swiss Meringue Buttercream med hindbærpuré.



Opskrift på Red Velvet kage - klik her

7 kommentarer:

  1. Ser rigtig lækker ud:-) Skal snart have bage nogen:-)

    SvarSlet
  2. Hvad er det for en topping? Jeg tænker på moussen/cremen?

    SvarSlet
  3. Pia R.: Takker - syntes også de var gode. Næste gang vil jeg dog komme lidt mindre topping på. Syntes den var lidt sød i den mængde, du kan se på på billederne. Men det er jo altid en smagssag. ;o)

    Skal lige have tid til at finde opskriften. Mener, det var noget IMBC. Vender tilbage :o) - men måske bliver det først i weekenden.

    SvarSlet
  4. Alternativ er en osteglasur. Synes det smager rigtig godt sammen med disse cupcakes. :o) Opskriften kan findes ved "Gulerodskage" under "Bageopskrifter".

    OSTEGLASUR:
    2 tsk smør, 100 g blød flødeost naturel, 3,75 dl flormelis, 1 tsk vanillesukker.
    Rør alle ingredienserne godt sammen.

    SvarSlet
  5. Pia R. her kan du finde opskriften på toppingen:
    http://momses-univers.blogspot.com/2012/02/italien-maringue-butter-cream.html

    SvarSlet
  6. Hej hej. Hvad gør bagepulver og eddike ved dejen ? hæver den bedre eller ?
    Mvh Dina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dina
      Ganske kort svaret: Når man blander bagepulver og eddike "skummer" det op, og danner en masse luftbobler. Kagen bliver ekstra luftig + bør også hæve lidt ekstra op. (Har erfaret at "frisk" bagepulver giver det bedste resultat).
      Mvh Bettina

      Slet