onsdag den 23. november 2011

Momses favorit chokoladekage

Min favorit chokoladekage. :o)
Mener at opskriften stammer fra et ugeblad

Portionen passer til bradepande ca. 20x30 cm

300 g hvedemel
250 g sukker
1,5 tsk natron
3 spsk kakao
4 tsk kanel
1 tsk vanille

3,5 dl kærnemælk
0,5 dl oliemargarine
50 g hakket chokolade
50 g hakkede nødder

Bland sukker, mel, kanel, kakao, vanille og natron sammen. Rør kærnemælk og oliemargarine grundigt sammen med melblandingen. Bland de hakkede nødder og chokolade i. Smør dejen jævnt ud i en bradepande ca. 20x30 cm - læg et stykke bagepapir i bunden af bradepanden og smør evt. siderne.

Bages midt i ovnen i ca. 30 min. (dobbelt hvis rund springform) ved 200 grader. Tjek evt. med tandsik. Afkøles helt.

Glasur
200 g flormelis
2 spsk kakao
1 pasteuriseret æg
1 god tsk smør (blødt, stuetemp.)

Rør alle ingredienser sammen og kom den på kagen.
Drys evt. også med lidt kokos eller krymmel.



20 kommentarer:

  1. kan den laves uden kærnemælk ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan den godt. Smagen bliver bare en lille smule anderledes.

      Slet
  2. Okai hva ska man bare putte alm. mælk i istedet for og samme mængde eller ?

    hvordan anderledes bliver den ved du det ?

    SvarSlet
    Svar
    1. F.eks. sødmælk - appelsinjuice kan faktisk også anvendes. ;o) Samme mængde.

      Kagen får langt den bedste smag ved anvendelse af kærnemælk frem for "alm." mælk.

      Slet
  3. Hej.. jeg vil prøve at lave din chokolade kage, som jeg skal bruge til bunde. kan jeg lave bundene en uge før brug og så fryse dem ned og så tage dem ud en dag før brug ??
    Mvh Rikke

    SvarSlet
  4. Hvad er en god tsk. smør ?????

    SvarSlet
    Svar
    1. En tsk med lidt top - altså ikke en "skrabet" tsk :o)

      Slet
  5. Tak for opskriften! Den smagte super godt :-)

    SvarSlet
  6. Hej og tak for en fantastisk blok der har været min hjælp som totalt nybegynder i denne kage verden.
    Kan man lave den her kage uden kærnemælk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den absolut bedste smag opnås med kærnemælk eller et andet syrnet produkt af hensyn til natron.

      Slet
  7. Hej Momse
    Kan man bruge mørkchokolade i denne opskrift?

    SvarSlet
  8. Hejsa :)
    TUSIND TAK for en vidunderlig og lærerig blog! Jeg elsker simpelthen at komme her ind og blive inspireret! :)

    Jeg har lige et spørgsmål til denne opskrift: oliemargarine - hvad er det? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Christinna :o)
      Oliemargarine = flydende margarine (på flaske)

      Slet
  9. Mange tak for svaret! :)

    SvarSlet
  10. Hvor mange personer er opskriften cirka til? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Som nævnt i opskriften er der til en bradepande ca. 20x30 cm.
      Hvis stykkerne f.eks. skæres ud i 5x6 cm, bliver der 20 stk.

      Slet
  11. Vil denne kunne bruges som bunde til fondant kager, bagt i springform 26 cm??

    SvarSlet
  12. Hvis der ikke skal flækkes for tynde bunde, da jeg ellers vil tro, at bundene vil smuldre for dig. Vær opmærksom på, at op skrifter til firkantede kager, der bages i rund form bør bages ved lidt lavere temperatur samt i lidt længere tid.

    SvarSlet