mandag den 28. november 2011

Klassenstime-kage

250 g blødt smør
350 g sukker
4 æg
500 g mel
4,5 tsk bagepulver
1 dl kakao
3 tsk vanillesukker
3 dl mælk

Portionen passer til ca. 20 x 30 cm bradepande

Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt ind i mellem.

Bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker sammen og sigt i æggemassen skiftevis med mælken mens der røres.

Hæld dejen i en smurt bradepande og bag kagen nederst i ovnen.

Bages ved 170 grader i ca. 60 min.


Hvis kagen flækkes, kan der smøres et lag smørcreme imellem lagene.

SMØRCREME
125 g flormelis
Ca. 3 spsk kogende vand
250 g smør, stuetempereret/blødt

Rør flormelis og vand sammen. Piske det bløde smør i lidt efter lidt.

2 kommentarer:

  1. Skal lave en chokoladekage med fondant og en appelsinmousse ville denne kage kunne bruges?

    SvarSlet